Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Lokmalık Korku Kısaları

Tek Lokmalık Korku Kısaları

Mars'ın 4 markası, Fox kanallarında Cadılar Bayramı için 2 dakikalık korku filmleri yayınladı.

Halloween ya da bizdeki adıyla Cadılar Bayramı; markalar tarafından ülkemizde de yavaş yavaş kullanılmaya başlasa da henüz çok yaygın ve bilinen bir gün değil. ABD’de ise tam bir delilik. Özellikle de tüketim anlamında, şekerinden kostümüne, yemeğinden süslemesine pek çok marka çılgın bir iletişim çabasına giriyorlar. Bu döneme özel olarak yapılan en nefis çalışmalardan biri de Mars’tan geliyor.

“Bite Size Horror” adını taşıyan kampanya için şekerleme ve çikolata markası Mars ve Fox bir araya gelmiş ve birbirinden ürpertici 4 kısa korku filmi hazırlamış. Filmlerin her biri bir markanın sponsorluğunda. Biri Skittles, biri M&Ms, biri Starbust, biri de Snickers’ın sunumuyla geliyor ve gerçekten de “tek lokmalık” bir korku sağlıyorlar. Atıştırmalık yani. Hatırlayanınız vardır, biraz “Alacakaranlık Kuşağı” tadında ama onlardan bile daha kısa filmler bunlar ama korku filmi meraklıların hoşuna gideceğine şüphe yok.

Filmleri ürüne bağlamak gibi bir dertleri yok. Amaçları yalnızca Cadılar Bayramı ruhuna uygun bir şekilde korkutmak ve germek. Fox kanallarında normal reklam kuşağında yayına giren, her biri 2 dakika uzunluğundaki filmler, yeni korku yönetmenlerinin de tanıtımını yapmış oluyor tabii.

“Floor 9.5” – Skittles

Filmlerden – benim de favorim olan-  “Floor 9.5″ı Skittles sunuyor. Alıştığımız Skittles absürtlüğünü beklemeyin ama gerçek anlamda ürpertici bir film var karşımızda. Bir asansörde geçen hikaye, 9 ve 10. katlar arasında kalan bir kadını anlatıyor. Bir anlamda iş yaşamına bir gönderme olan bu film; sosyal medyayı ciddi ciddi korkutmuş.

Yönetmen:Toby Meakins
Yazar: Simon Allen

“The Road”- M&Ms

“The Road” ürpertici bir yol hikayesi. Hayaletli olduğu söylenen, ıssız bir yolda giden bir baba-kız ve kızın arkadaşını gösteriyor. Burada ölmüş bir motosikletçinin hayaletinin gerçekten var olup olmadığını anlamaya çalışıyorlar. Hikaye ilhamını Arkansas’ta gerçekten hayaletli olduğu söylenen bir yoldan alıyor.

Yazar – Yönetmen: Jack Bishop, Justin Nijm

“Replacement” – Starburst

Bu film bir doppelganger öyküsü… Dürbünüyle etrafı izlemeye meraklı bir çocuğun arka bahçede kendisinin ikiziyle karşılaşmasını anlatıyor. Bu kötü ikizin amacı çocuğun yerine geçmek ve hayatını çalmak. Film, yönetmenin bir arkadaşının yıllar önce anlattığı bir hikayeye dayanıyor

Director: Christopher Leone

“Live Bait” – Snickers

Snickers’ın filmi, bir balıkçıyı anlatıyor. Balıkçı, oltanın diğer ucunda olmanın ne anlama geldiğini öğreniyor. Bir nevi “ava giden, avlanır” hikayesi. Bu hikaye yönetmenin aklına Danimarka’daki ailesiyle balığa çıktıklarında gelmiş.

Yönetmen: Andrew Laurich
Yazar: Gabriel Miller, Andrew Laurich

Filmler gerçekten nefis. Bunda reklama dair zorunlulukları olmamasının ve yönetmenlerin özgür bırakılmalarının da etkisi büyük. Serinin devamının geleceğini umuyoruz zira toplamda 12 “lokma boy korku” çekildiği haberleri dolanıyor. Diğer 8’ini heyecanla beklemekteyim efenim.

Görsel: YouTube