Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yolunu Kaybetmiş Bir Hayaletin Hikayesi

Yolunu Kaybetmiş Bir Hayaletin Hikayesi

Mon Ami qui Brille Dans la Nuit isimli kısa film, bir yıldırım çarpması sonucu yolunu kaybeden hayaletin ve ona yardım eden bir adamın hikayesini işliyor.

Halloween (Cadılar Bayramı) ürkütücü kostümlerin giyildiği ve korkutmak için şakaların yapıldığı bir bayram. Bununla birlikte aynı dönem Meksika ve diğer Latin Amerika ülkelerinde ölüleri anmak amacıyla Dia Los Muertos (Ölüler Günü) festivali düzenleniyor. 31 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasındaki festival her ne kadar Cadılar Bayramı’nda olduğu gibi kostümlerle maskelerle kutlansa da Cadılar Bayramı’ndan farklı olarak korutmak için değil bu dünyadan göçüp gidenleri hatırlama amaçlı kutlanıyor. Mon Ami qui Brille Dans la Nuit (My friend who shines in the night) isimli kısa film de tüm hayaletli hikayelerin korku dolu olmadığını hatırlatmak istiyor.

Nereye gittiğini unutan hayalet

Kısa film, korku filmleri için tanıdık olabilecek bir yer olan mezarlık sahnesiyle açılıyor olsa bile hikayenin devamı ve konusu ters köşe yapıyor. Film; arkadaşlığın, nezaketin ve yardım etme amacının etrafında ilerleyen tatlı bir konuya sahip. İç ısıtan bu hikaye, yumuşak renklerin ve çizimlerin olduğu animasyonla birleşiyor. Fransız animasyon okulu Gobelins tarafından yayınlanan Mon Ami qui Brille Dans la Nuit filminin yönetmen koltuğunda Grégoire De Bernouis, Jawed Boudaoud, Simon Cadilhac, Hélène Ledevin yer alıyor. Filmin müzikleri ise Arthur Dairaine tarafından hazırlanıyor.

gobelins

Mezarından çıkıp yükselen ve bilinmeyen bir yere doğru yolculuğa başlayan hayalet bir şimşeğin kendisine isabet etmesi sonucu bir tarlaya düşüyor. Yolunu kaybeden ve ölmüş olsa bile daha önceden kim olduğunu bir türlü hatırlayamayan bu hayaletin yardımına çiftliğin sahibi Arthur yetişiyor. Böyelikle hayaletin ve Arthur’un arkadaşlık macerası başlamış oluyor.

Hayaletin kendini bir anda içinde bulduğu varoluşsal hikaye oldukça ilginç bir tezat oluştururken animasyonlardaki renk ve karakter seçimleri, arka plan detayları kısa filmi keyifli bir noktaya taşıyor. Vimeo’da Staff Pick seçilen animasyon filmi İngilizce altyazılı izlenebilirsiniz. Çok fazla diyalog olmadığı için animasyonların kendisi de hikayede olan biteni anlatmaya yeterli oluyor.

https://www.instagram.com/p/CHvj5kFDhDm/

Künye

Yönetmen: Grégoire De Bernouis, Jawed Boudaoud, Simon Cadilhac, Hélène Ledevin
Müzik: Arthur Dairaine
Ses Tasarım: Nad ègege Feyrit
Mix: Cedric Denooz
Prodüksiyon: GOBELINS

Görsel: Vimeo, Instagram