Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kültürümü Seviyorsun Peki Beni Seviyor Musun?

Kültürümü Seviyorsun Peki Beni Seviyor Musun?

Beats by Dre, meydan okuyan You Love Me kampanyasıyla siyahların kültürünü ve siyahlara olan sevgiyi sorguluyor.

Her ne kadar siyahların kültürünün etkisi temsil ettiği kitlenin ötesine uzanıyor olsa da konu fırsat eşitliği olduğunda hala geçmişin problemleriyle yüz yüze yaşamak durumda kalıyorlar. Gençlerin ve siyahların sesi olmayı hedefleyen Beats by Dre, siyahların kültürüne ve yaşanan ırkçılığa dikkat çeken son kampanyasıyla şu soruyu soruyor: Siyahların kültürünü seviyorsun peki ama beni seviyor musun?

Hayatın her alanından siyahlar soruyor

Translation imzalı You Love Me kampanyası siyahları kucaklamadan siyahların kültürünü benimsemekle ilgili mesaj veriyor. Bu sistematik ırkçılık videonun ana kurgusunu oluşturuyor. Hayatın her alanından siyahların yer aldığı kampanya filminde NASCAR sürücüsü Bubba Wallace, tenisçi Naomi Osaka, rap sanatçısı Lil Baby ve Janaya Future Khan, Compton Cowboys gibi aktivistler ve bilinen simalar yer alıyor. Reklam filminde yer alanlar, her sahnede doğrudan kameraya bakarak ekranın diğer tarafındaki kişiye direkt olarak soruyor. Spordan eğlenceye hayatın her alanında yer alan siyahların bugün bile hala mücadele etmek durumunda olduğunu çarpıcı bir şekilde hatırlatıyor. Reklam izleyicileri sadece ekrana değil aynı zamanda kendi içlerine bakmaya da zorluyor.

Master of None dizisinin yazarı, oyuncu ve senarist Lena Waithe tarafından yazılan şiir Tobe Nwigwe tarafından seslendiriliyor. Filmin müziğini ise Grammy ödüllü Solange Knowles yapıyor. Yönetmen koltuğunda ise Melina Matsoukas oturuyor.

beats by dre

Filmde yeni çıkan Beats Flex kulaklıkları bulunuyor

Siyahların; giyimini, tarzını, yaptığı müziği, ortaya koyduğu işi beğenenler konu karşısındaki insan olunca fikirlerinin önüne bir engel koyuyor. Beats by Dre, siyahların yaratıcılığını kutlarken dünyanın içinde bulunduğu durumu çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Kampanya ince bir detay da olsa filmde görülen Beats Flex kulaklıkların piyasaya sürülmesiyle aynı döneme denk geliyor.

Künye

Müşteri: Beats By Dr. Dre
Ajans: Translation / New York
Prodüksiyon Şirketi: Prettybird
Yönetmen: Melina Matsoukas

Görsel: YouTube