Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW Elektrikli Yeni iX ile Değişimi Otomotiv İletişimine De Taşıyor

BMW Elektrikli Yeni iX ile Değişimi Otomotiv İletişimine De Taşıyor

BMW, gelecek yıl piyasada olacak elektrikli BMW iX modeli ile sadık kullanıcılarına “Değişmemek için nedenin ne?” sorusunu soruyor.

BMW, #NEXTGen 2020 etkinliğinde 2021’in son çeyreğinde Türkiye’ye de gelecek olan BMW iX modelini tanıttı. Elektrikli SUV model, en yeni teknolojiyi ve minimalist tasarımı bir araya getiriyor. BMW’nin gelecekteki modellerine öncülük etmesi planlanan BMW iX’in, markanın elektrikli mobilite alanındaki amiral gemisi olması bekleniyor.

Elektrikli BMW iX, tasarımı ve yüksek gücüyle ön plana çıkıyor. 600 kilometreden fazla sürüş menzili sunan pili sayesinde elektrikli otomobil standartlarını bir üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca pil 40 dakikalık şarj süresinde yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor. Sadece on dakikalık şarj ile 120 kilometre sürüş menzili sunuyor. Bu yüksek sürüş menzilinin arkasında, azaltılmış sürtünme kuvveti ile alüminyum uzay çerçevesi ve BMW eDrive teknolojisi bulunuyor.

bmw ix

BMW iX modelinde sürdürülebilirlik ön planda

Üretim sürecinde kullanılan malzemeler ile sürdürülebilirliğe önem gösteriliyor. Kapı panellerinde, koltuklarında, orta konsol ve zemin panellerinin yüzeylerinde yüksek oranda geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor. Paspasler ise geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen malzemeler ile üretiliyor. Son teknoloji ile birleşen doğal ve geri dönüştürülmüş malzemelerin yaygın kullanımı otomobilin her alanında görülebiliyor.

Değişmemek için bahanen ne?

Yenilikçi tasarımıyla spor aktivite aracı (SAV) segmentini de yeniden tanımlayan BMW iX, sürüş keyfini ve menzili artırıyor. Ancak hem motor hem de tasarım açısından BMW’nin çizgisi dışına çıkan model, markanın sadık müşterilerinin eleştirilerine de maruz kalıyor. Yeniliğe ve bilinmeyene açık olduğunu gösteren BMW değişime tepkili olanların neden bu tepkiyi verdiğini sorguluyor.

Bir süredir böylesine köklü değişim gerçekleştirmek için adımlar atan marka, bu yenilik sürecinde herkesin dikkatini çekecek bir kampanya süreci de gerçekleştiriyor. BMW, yeni modelinin sıra dışı tasarımını savunurken gelen tepkilere de esprili bir şekilde yanıt veriyor.

Değişmemek için bahanen ne sorusunu soran marka Twitter üzerinden gelen eleştirilere de “OK Boomer” diyerek cevap veriyor. BMW’nin sadık müşteri kitlesinin büyük bir kısmının Baby Boomers kuşağı olduğu düşünüldüğünde değişime karşı olan kitlenin hedef alındığı söylenebilir.

Gürültülü motor sesi artık geride kaldı

BMW’nin elektrikli mobilite alanındaki bu değişim rüzgarı Dude With Sign ile gerçekleştirilen bir iş birliği ile destekleniyor. Pankart taşıyan adam olarak bilinen Dude With Sign, birçok kişinin aklından geçenleri açık sözlü ve net bir şekilde kartona yazarak ifade ediyor. Instagram’da 7,3 milyon takipçisi bulunan hesapta BMW’nin yeni elektrikli aracıyla da bir post paylaşıldı. Kartonlarda markanın kampanyasının da söyle mi olan What’s your reason not to change? (Değişmemek için bahanen ne?) ve “Kimse senin yüksek sesli motor sesinden etkilenmiyor” söylemi yer alıyordu.

https://www.instagram.com/p/CHdbHKLFbT1/

Chasing iNEXT ile BMW iX üretimine yolculuk

BMW iX tanıtımını destekleyen Chasing iNEXT adlı altı bölümlük seri ise sıra dışı anlatımı ve beklentilerin ötesinde ilerleyen sunumuyla otomotiv endüstrisini ve BMW’yi eğlenceli ve iğneleyici yönlerle mercek altına alıyor. BMW’nin Almanya’daki Dingolfing fabrikasında üretilecek BMW iX modelinin gelişimini ve konsept aşamalarını kayda alan belgesel tadındaki seri, üretim sürecinde bir nevi keşif yolculuğuna çıkarıyor. Serinin ilk bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz. Diğer bölümler ise burada yer alıyor.

Görsel: YouTube, Instagram, BMW