Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Renk Değiştiren Otomobil: BMW i Vision Dee

BMW’den Renk Değiştiren Otomobil: BMW i Vision Dee

BMW’nin renk değiştiren yeni elektrikli otomobili BMW i Vision Dee, CES 2023 etkinliğinde.

BMW, renk değiştiren elektrikli otomobiller konusunda oldukça iddialı. CES 2022’de tanıttığı BMW iX Flow, saniyeler içinde renk değiştirebilen bir otomobil olarak tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Bu yıl da BMW i Vision Dee ile adından söz ettirmeyi başardı.

Geçen yılki CES’te tanıtılan bukalemun modelde olduğu gibi bu yılki model de E Ink iş birliğiyle yaratılmış. Geçen yılki modelin mikrokapsülleri, sadece siyah, beyaz ve gri renkler arasında geçiş yapma imkanı sağlıyordu. Yeni modelde bu teknoloji bir hatta birkaç adım ileriye taşınmış. Yeni versiyonda, 32 farklı renk arasında geçiş yapmak mümkün!

CES 2023’teki tanıtımı aşağıdaki videoda görebilirsiniz:

32 farklı renk arasında geçiş yapılabilen “dijital duygusal deneyim”

BMW i Vision Dee, sürüş deneyimini kökten dönüştürmek için yapay zekayı ve tüm ön cam boyunca uzanan devrim niteliğinde bir baş üstü ekranı kullanıyor. Bu şekilde, insan ve otomobil arasında daha güçlü bir bağlantı oluşturmayı hedefliyor.

Otomobilin en ilginç özelliklerinde biri ise dokunmaya duyarlı sensörlerden oluşan bir sistem olarak tarif edebileceğimiz “BMW Mixed Reality Slide”. Bu sistem sayesinde sürücü, sürüş deneyiminin ne kadar dijital olmasını istediğine kendisi karar verebiliyor. Bu sensörlerin dışında herhangi bir fiziksel tuş ya da kontrol paneli bulunmuyor. Analogdan sürüşle ilgili bilgilere, sosyal medya içeriklerine, artırılmış projeksiyona ve son olarak tamamen sanal bir dünyaya girişe kadar uzanan beş aşamalı bir skala sunulmuş.

Shy-tech (utangaç teknoloji) temasını sürdüren iç tasarımın geri kalanı, BMW’nin “eller direksiyonda, gözler yolda” sloganını maksimize edecek şekilde kurgulanmış. Pürüzsüz temiz yüzeyler, ihtiyaç duyulacağı ana kadar kontrolleri ve ekranları gizliyor. Böylece sürüş deneyimi daha da saf hale geliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

BMW (@bmw)’in paylaştığı bir gönderi


Görsel: BMW, Twitter