Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes Performansa Ödeme Duvarı Ördü

Mercedes Performansa Ödeme Duvarı Ördü

Mercedes Benz, EQ serisi elektrikli otomobillerinde performans ve hız artışını abonelik sistemine bağladı.

Teknoloji şirketlerinin taşıyıcı kolonu abonelik sistemi, otomobil şirketleri arasında da giderek kendine daha fazla yer buluyor. 2018 yılında bu sistemin ilk sinyallerini veren şirketlerden biri olan BMW geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye’de Prime abonelik sistemini kullanıma sunmuş; globalde ise daha yaratıcı bir sisteme imza atarak ısıtmalı koltuk için abonelik seçenekleri sunmaya başlamıştı.

BMW ConnectedDrive Store olarak adlandırılan sistem, koltuk ısıtmadan sürüş asistanı desteğine kadar pek çok özelliği kullanabilmek için belli bir ücret ödemeyi gerektiriyor. Son hamlesiyle abonelik tartışmalarına yeni bir boyut getiren Mercedes Benz ise araç performans ve hız artışı için artık ekstra ödeme talep ediyor.

Verilen hizmetlerin birer birer aboneliğe bağlanmaya başladığı sektörde Mercedes-Benz, Acceleration Increase isimli abonelik paketi ile araç performansını ve hızını artırmayı da aboneliğe bağlamış oldu. EQ serisi otomobilleri için geçerli olan sistemde Alman otomobil üreticisi, araç sahiplerinden vergiler hariç yılda bin 200 dolar talep ediyor.

Şirket, sunduğu bu abonelik seçeneği ile araçların motor gücünü yüzde 20-24 oranında artırabileceğini ve 0’dan 100 kilometreye 0,8 ila 1 saniye daha hızlı ulaşılabileceğini belirtiyor. Şu an için başka ülkede sunulmayacağı belirtilen abonelik sisteminin ABD’deki EQE 350 ve EQS 450 modelleri için geçerli olacağı açıklandı.

Öte yandan şirketin daha önce 2018 yılında başlattığı Collection adlı abonelik sistemini düşük talep nedeniyle 2020 yılında kapatmaya karar verdiğini de hatırlatmış olalım. Kullanıcıları kendi istekleriyle abonelik seçeneklerine yöneltemeyen şirket, ortaya performans gibi kritik bir unsuru koyarak otomobil sahipleri için aboneliği seçenek olmaktan çıkarıp zorunlu hale getirmeye çalışıyor gibi görünüyor.


Görseller: Mercedes, Instagram