Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Decathlon’dan Ekipman Abonelik Sistemi

Decathlon’dan Ekipman Abonelik Sistemi

Ürün kiralama hizmetlerini geliştiren Decathlon, Belçika'da üç farklı seçeneğe sahip yeni aylık abonelik sistemini uygulamaya koydu.

Decathlon, Netflix gibi çevrim içi akış platformlarına benzer şekilde aylık bir abonelik sistemi geliştirdiğini duyurdu. Yeni abonelik sistemi ile Fransa merkezli spor ekipmanları zinciri, ekipman satın alma yerine kiralama seçeneği sunuyor. Şimdilik yalnızca Antwerp ve Liège’deki mağazalarda sunulan hizmet kapsamında Decathlon, aylık sabit bir ücret karşılığında spor ekipmanı ve kıyafeti kiralama hizmeti veriyor.

Müşterilere aylık bazda kiralama hizmeti sunan sistemde üç farklı abonelik paketi bulunuyor. Aylık 25 Euro tutarındaki paket ile müşteriler toplam değeri 400 Euro’ya kadar olan ürünleri kiralayabiliyorlar. Aylık 50 Euro ödeyenler için kiralanan ekipman ve kıyafet değerinin üst limiti 1.000 Euro iken, aylık 95 Euro ödeyenler için bu tutar maksimum 2.000 Euro. Müşterilerin Decathlon üyesi olarak tüm spor dallarındaki ürünlere erişim sağlayabilecekleri abonelik sisteminin şimdilik 150 üyesi bulunuyor.

Decathlon tarafından Belçika’da binden fazla kişinin katılımıyla yürütülen bir anket çalışmasının sonuçlarına göre Belçikalılar ortalama 160 Euro değerinde kullanılmamış spor ekipmanına sahip. Üç Belçikalıdan birinde artık hiç kullanılmadıkları spor malzemeleri bulunuyor. Bu oran daha sık egzersiz yapan insanlarda yüzde 41’e çıkıyor. Ankete katılan kişilerin yüzde 26’sı spor ekipmanı satın almanın egzersize başlamanın önünde bir engel olduğunu ifade ederken, yüzde 18’i spor ekipmanı kiralayabilselerdi daha fazla egzersiz yapacaklarını söylüyor.


Anket sonuçlarından yola çıkarak kiralama hizmetini abonelik sistemine dönüştüren Decathlon, abonelik konseptini 2021 yılında 70 kişiden oluşan küçük bir müşteri grubu ile test etti. Kiralama hizmetiyle ilgili olarak çocuk bisikletlerinin kiralanması gibi küçük çaplı dönemsel pilot projeler yürüten şirket, yakın zamanda benzer bir kiralama imkânını Decathlon Rentals adıyla Birleşik Krallık’ta sunmaya başladı. Şirketin tüm bu ürün kiralama ve abonelik sistemine yönelik çalışmaları 2020 yılında duyurduğu döngüsel ekonomi projesi (müşterilerden kullanıcılara) We Play Circular’ın birer uzantısı olarak yürütülüyor.

Görseller: Decathlon Belgium