Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Bireyler Arasında Ev Takası: Behomm

Yaratıcı Bireyler Arasında Ev Takası: Behomm

Behomm görsel, tasarım ve tüm yaratıcı sektör aktörlerinin karşılıklı ev değiştirmesini temelini atan bir girişim.

Görsel sanatçılar için ev değiş tokuşu ile birlikte yeni bir deneyim kurgulayarak yola çıkan Behomm, organizasyon içinde yaptığı değişiklikle sadece görsel sanatçılara değil yaratıcı sektörlerde yer alan herkese kapılarını açmaya başladı. Gerek bir yurt dışı seyahatinde gerekse ilham almak için kısa şehir dışı kaçamaklarında kullanılabilecek olan servisin temel yapısı Airbnb gibi. Fakat konaklamak için herhangi bir kira veya ücret ödemiyorsunuz. Bunun yerine evini kullanacağınız kişiyle anahtarınızı değiştiriyorsunuz.

İlk olarak 2013’te haber yaptığımız Behomm ise bu değiş tokuş sırasında ücretlendirmek yapmak yerine bir nevi aidat sistemi gibi 6 aylık veya yıllık abonelik ücreti modelini kullanıyor. Fakat bununla birlikte her yeni üyeye de ücretsiz bir yıllık deneme süresi tanıyor.

Türkiye’den sadece 1 üyesi olan Behomm‘da İzlanda, Fransa, Avusturya, Kanada, Danimarka, Avustralya ve ABD gibi dünyanın dört bir ucundaki 2.500 yaratıcı ve onların evi yer alıyor. Farklı ülkelerdeki o evlerden birkaçı:

Amagansett, New York

İstanbul

Kempten (Allgäu), Almanya

Londra

Madrid

Porto Alegre, Brezilya

Barcelona

Sardinya, İtalya

Berlin

Görsel: Behomm