Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evdeki Yabancılar

Evdeki Yabancılar

Airbnb, evleri tutan misafirlerin aslında o kadar da tuhaf kişiler olmayabileceğini sevimli canavar bir ailenin yer aldığı reklam filmiyle gösteriyor.   

Dünya çapında 220 ülkede yaklaşık 6 milyon kayıtlı üyesi bulunan Airbnb, geçtiğimiz ayki güncellemesiyle erişebilirlikten sigortaya, esnek seyahat seçeneklerinden gerçek zamanlı çeviriye kadar birçok yeniliği duyurmuş bu yeniliklerle birlikte müşterilerin değişen tercihlerini veriler eşliğinde paylaşmıştı. Gezginlerin esnek seyahat tercihlerinin artması, uzaktan çalışma koşullarının yaygınlaşmasıyla insanlar artık kısa soluklu rezervasyonlar yerine 1 ay ya da daha uzun süreli konaklamaları da tercih ediyor.

Ev kiralama hizmeti sunan platform son kampanyasıyla birlikte evlerimizi ziyarete gelen ve farklı bir alanda yeni deneyimler yaşayan yabancıların düşündüğümüz kadar korkutucu tuhaf kişiler olmadığını hatırlatıyor.

Airbnb ile evinize misafir olanlar sizden farklı değil

Airbnb’nin iç yapımı olan Strangers başlıklı reklam filmi sıra dışı gözüken üç misafirin bir gece vakti tuttukları eve gelmesiyle başlıyor. Bu tuhaf tüylü aile gece karanlığında eve geldiğinde şüpheci bir hava uyandırırken sabah olduğunda neşeli tarafları da ortaya çıkıyor. Misafir oldukları evde güzelce vakit geçiren çekirdek aile evin etrafında küçük geziler yapmayı da ihmal etmiyor.

“Tanımadıklarınız düşündüğünüz kadar tuhaf değil, siz de ev sahipliği yapabilirsiniz.” mesajını ileten Airbnb tuhaf tüylü ailenin evden çıkarken insan formuna dönüşmesiyle yabancıların da aslında bizden biri olduklarına gönderme yapıyor. Reklam filminin yapımcılığını SOMESUCH prodüksiyon şirketi üstlenirken yönetmen koltuğunda Kim Gehrig yer alıyor. Filmin konusuna uyumlu olan ve sıcak atmosferi oluşturan şarkı ise Kevin Morby’nin Beautiful Strangers parçası.

Uzun dönemli rezervasyonlar her geçen gün artıyor

Pandemiyle birlikte değişen seyahat alışkanlıkları ve COVID-19 salgının etkisiyle insanlar da reklam filmindeki gibi daha uzak ve kırsal alanlardaki evleri tercih etmeye ve inzivaya çekildiği tatiller yapmaya başlıyor. 2021’in üçüncü çeyreğinde rezervasyon yapılan her 5 evden 1’inin bir ay ya da daha uzun süreli konaklamalar için tutulduğunu söyleyen şirket, rezervasyonların neredeyse yarısının da en az 1 haftalık olduğunu belirtiyor. Yani insanlar gittikleri yerde kendilerini evlerinde gibi hissedip yaşadıkları ortamı keşfetmeye çıkıyor. Bu da evleri ziyarete gelen gezginlerin aslında ev sahipleri gibi yaşadıkları ortamı benimsediklerini ve sahiplendiklerini gösteriyor.

strangers

Tıpkı reklam filminin sonunda olduğu gibi. Tüylü ve sevimli tuhaf aile tatillerini bitirip dönüş yoluna geçtiklerinde ev sahiplerine topladıkları çiçeklerden oluşan bir demet yapıp teşekkürlerini iletiyor. Evden çıkarken yamuk duran çerçeveyi düzeltme detayı ziyaretçilerin de ev sahipleri gibi olduğunu hatırlatan bir an oluyor.

Görsel: YouTube