Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb CEO’su Airbnb Evlerinde

Airbnb CEO’su Airbnb Evlerinde

Brian Chesky, uzaktan çalışma düzenine ayak uydurarak müşterilerinin deneyimini de iyileştirmeye yardımcı olmak için önümüzdeki birkaç ay boyunca Airbnb’de listelenen evlerde yaşayacak.

Pandeminin ve uzaktan çalışma düzeninin hayatımıza girmesiyle milyonlarca insan iş yerlerinin bulunduğu semtten, şehirden hatta ülkeden bağımsız bir şekilde yaşayabiliyor. Bu durum şirketler için farklı şehirlerdeki hatta ülkelerdeki çalışanları kurumuna katmak için bir fırsat olurken çalışanlar da daha özgür bir çalışma düzeninde farklı deneyimler yaşayabiliyor.

Future Workforce Pulse Report tarafından paylaşılan veriler de bu durumu destekliyor. Pandemi öncesinde ABD’de yaklaşık 16 milyon insan uzaktan çalışırken bu sayının 2025 yılına kadar 36 milyonu bulması bekleniyor. Airbnb de 2021’in son aylarında yaptığı güncellemesiyle erişebilirlik, sigorta, esnek seyahat gibi birçok yeniliğini duyurmuş bu yeniliklerle birlikte de farklılaşan seyahat tercihlerin uygulamada ne gibi avantajlar sunacağına değinmişti.

Airbnb artık sadece kısa süreli seyahatler için değil uzun soluklu rezervasyonlar için de tercih ediliyor. Her beş rezervasyondan birinde 1 ay ya da daha uzun süreli konaklamalar bulunurken şirket de bu yeni düzeni Strangers başlıklı reklam filmiyle vurgulamıştı.

Brian Chesky, farklı noktalardaki Airbnb evlerinde yaşamaya başlıyor

Geçtiğimiz mayıs ayında çalışanlarının 2022’nin Eylül ayına ya da sonrasına kadar ofise dönmelerini gerektirecek bir durum olmadığını ve uzaktan çalışma modelini uygulayacaklarını söyleyen Airbnb CEO’su Brian Chesky, Airbnb evlerinde yaşamaya başlıyor.

CEO, dün yaptığı paylaşımla birlikte şirket tarafından listelenen evlerde belirli zaman aralıklarında kalıcı olarak yaşayacağını Airbnb’nin uzaktan çalışma taahhüdünü de adım adım ilerleteceğini açıkladı. Brian Chesky, Airbnb’nin genel merkezinin bulunduğu San Francisco’ya sık sık döneceğini ancak esnek çalışma koşullarının sağladığı avantajlar sayesinde böyle bir karar aldığını duyurdu.

Uzaktan çalışma düzeninin etkileri Airbnb konaklamalarında da görülüyor

Chesky tabii ki bu deneyimiyle sadece merkeziyetçi yaşamdan daha özgür bir düzene geçiş yapmıyor. Aynı zamanda bu konaklamalar şirketin müşteri deneyimini de daha iyi anlamasına yardımcı olacak.

Brian Chesky, 2022’de seyahat trendinin şehirlere hatta küçük kasabalara yayılan haftalarca, aylarca ya da mevsimlerce sürecek olan konaklamaları içereceğini öngörüyor. Airbnb’nin geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 2,2 milyar gelir elde etmesi ve bu kazancın 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 36 daha yüksek olması bu söylemi destekler nitelikte bir veri olarak karşımıza çıkıyor.

Görsel: Airbnb 1,2