Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakış Evreninde Dinozor Fosili Keşifleri

Nakış Evreninde Dinozor Fosili Keşifleri

ABD'li nakış sanatçısı Rachel Crisp, doğal alanların içinde uzanan dinozor fosillerini işliyor.

Nakış sanatçıları günümüzde öyle konuları işliyor ki, bu konular dahi o sanatçının imzası haline gelebiliyor. Uzaylı nakışlarını, tipografik nakışları, el işi CMYK kataloğunu, soyut nakışları ve şu 3 boyutlu mutfak nakışları gördüğümüz anda bunların ardındaki sanatçı aklımıza kazınıyor ve bir daha bir çalışmasını gördüğümüzde hemen tanıyabiliyoruz. Rachel Crisp de oldukça spesifik bir konuyu ele alarak bu gruptaki yerini alıyor.

Doğal dokularla çevrelenen fosiller

Nakış alanında kendi kendini yetiştiren Rachel Crisp, binlerce yıl önce Dünya’da dolaşan antik yaratıkların keşif anlarını tasvir ediyor. Çoğu kompozisyonda yosunlu bir manzaraya yerleştirilmiş bir dinozor fosili bulunuyor.

Kuzey Karolina’’da yaşayan Crisp, öncelikle doğal dünyanın güzelliğinden ilham alıyor ve çalışmalarına doğal unsurları temsil eden farklı doğal dokular eklemeyi seviyor. Farklı düğümler ve dikiş teknikleri kullanarak yosunları, yapraklı otları ve hatta sayısız yeşil bitkinin arasından kendini gösteren küçük çiçekleri işliyor.

Crisp, bu yemyeşil manzaraları çeşitli dinozor fosilleri için fon olarak kullanıyor. Büyük beyaz kafataslarının çarpıcı görünümünü hem vurguluyor hem de yumuşatarak tasvir ediyor. “Hayvan kemikleri ve fosiller her zaman ilgimi çeken şeylerdi, bu yüzden bunu ilham kaynağı olarak kullanmak doğru geldi.” diyor sanatçı.

Rachel Crisp’in çalışmalarına Etsy mağazasından göz atabilir, yeni nakışlarını kendisini Instagram’da takip ederek görebilirsiniz.

Görsel: Instagram