Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Nakışlarla Mutfak

3 Boyutlu Nakışlarla Mutfak

ipnot, nakış sanatıyla mutfağa özgü 3 boyutlu kompozisyonlar yaratıyor.

Günümüz sanatçıları, nakış sanatıyla harikalar yaratıyor. Cayce Zavaglia’nın aşırı gerçekçi nakış portreleri, Yumi Okita’nın nakış kelebekleri, Justyna Wolodkiewicz’in 3 boyutlu soyut nakışları, Chloe Giordano’nun bozuk para büyüklüğündeki nakışları, Ezgi Pamir’in postmodern nakışları ve Michelle Kingdom’un nakış eskizleri bu geleneksel el işi tekniğini günümüz sanatına uyarlayan çalışmalar arasındaydı. Japon nakış sanatçısı ipnot ise, interaktif nakışlarıyla dikkat çekiyor.

Kasnağın dışına taşan nakış yiyecek ve içecekler

Ipnot, ağırlıklı olarak mutfağa özgü kompozisyonlar oluşturuyor. Kumaştan sıyrılıp üçüncü boyuta uzanan yiyecek ve içecek parçalarıyla hayranlık uyandırıcı yanılsamalar yaratıyor. Bir kase pirinç yığınını, bir dilim domatesi, paketinden dışarı taşmış krakerleri, köpükleri taşan bir kola şişesini, demlikten nakış kasnağına dökülen köpüklü bir kahveyi nakış sanatıyla üç boyutlu olarak tasvir ediyor. İnandırıcılığı artırmak için nakışların etrafına gerçek objeler de yerleştiriyor. Ayrıca işlerini fotoğraflarken nakışların etkileşimli olduğu izlenimini yaratacak şekilde kurgulamış. Ayrıca Coca Cola adlı çalışması için aşağıdaki stop-motion animasyonu hazırlayıp YouTube’da paylaşmış.

İpnot, sanatçının internette kullandığı bir takma isim ve gerçek adına dair bir açıklama bulunmuyor. Nakışla büyükannesi sayesinde tanışmış sanatçı iğne ve ipliği fırçayla resim yapar gibi kullanarak bu el işi tekniğini bir adım öteye taşımış.  YouTube kanalında az sayıda da tekniği hakkında eğitici videolar paylaşmış. Çevrenizde size nakış öğretebilecek birileri yoksa ve bu el işi tekniğine ilgi duyuyorsanız, Kiriki Press adlı oyuncak nakış setine de göz atabilirsiniz.

? #embroidery #dmcembroidery #apple#刺繍#りんご#いいりんごの日

A post shared by ipnot (@ipnot) on

Rice? #rice#embroidery #dmcembroidery #ご飯#米の日#刺繍

A post shared by ipnot (@ipnot) on

Tomato? : 昨日は‪デザインコードご覧いただきありがとうございました! 約3分間の中にあんなにギッシリ詰め込んでもらえて嬉しい。‬ ‪映像と編集の技術ですごくかっこいいことなってました。音楽のチョイスもまたいい..! 初TV映像、宝物になりました。 皆さんからのたくさんのメッセージも嬉しかったです。ありがとうございます! このトマトはあの時刺繍したトマト。 1人じゃない環境での刺繍は初めてだったけれど楽しかったです。 ディレクターさん,カメラマンさん,音声照明さん、ナレーターさん,デザインコードの皆さん,グリコの皆さんに感謝感謝です。 また頑張ります?? : 見れなかった方、こちらに早速あがっているそうですよ〜㊙︎ ‪https://youtu.be/nHIVhkd7ZwE

A post shared by ipnot (@ipnot) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.