Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakış Odalar

Nakış Odalar

Elena Moart, tüm detaylarıyla nakıştan iç mekan kompozisyonları yaratıyor ve nakışa ilgi duyanlar için bunları bir kendin yap kiti olarak sunuyor.

Sanatçılar son yıllarda nakış tekniğini geleneksel yöntemlerin ve biçimlerin dışına çıkarak yorumluyor ve harika işler çıkarıyor. Nakışla işlenmiş mimari yapılar, nakış dağ manzaraları ve mutfağa dair 3 boyutlu nakışlar, son dönemde gördüğümüz etkileyici işler arasındaydı. Rus sanatçı Elena Moart’ın detaylı iç mekan nakışları da bu gruptaki yeni favorimiz.

İç mekan tasarımıyla nakış tutkusunu birleştirmek

Elena Moart iç mekan tasarımına duyduğu ilgiyi tekstil sanatıyla birleştirmiş ve ortaya şirin mi şirin nakış işler çıkmış. Genellikle evlerin içinden mütevazi köşeleri tasvir ettiğini görüyoruz. Kompozisyonlarında; vintage mobilyalar, desenli duvar kağıtları, süs bitkileri hatta duvarlarda asılı minyatür sanat eserleri gibi ince ayrıntıları yakalamak mümkün. İnsanın içini o kadar ısıtıyorlar ki, neredeyse bu mekanların içine girip bir köşede kıvrılma isteği uyandırıyorlar.

Moart’ın oturma odaları ya da yatak odaları, başlangıçta çizgi bir illüstrasyon şeklinde doğuyor. Ardından pamuklu kumaş üzerine renkli yün ipliklerle nakışlanıyor. Moart kendi kendine öğrendiği dokusal dikiş türleriyle; eski deri sandalyeleri, püsküllü halıları ve yastıkları ve daha pek çok detayı farklı dokularla ifade edebiliyor.

Moart bazı çalışmalarını Etsy’de kendin yap nakış kiti olarak satışa sunmuş. Böylece hiçbir bilgisi ve becerisi olmayan nakış meraklıları, bu sanata başlamak için ihtiyaç duydukları her şeyi bu kitlerde hazır olarak bulabiliyor. Sanatçıyı Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Nakış Odalar Nakış Odalar Nakış Odalar Nakış Odalar Nakış Odalar Nakış Odalar Nakış Odalar Nakış Odalar

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.