Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakış Evler ve Doğa Manzaraları

Nakış Evler ve Doğa Manzaraları

Stephanie K. Clark resim yapar gibi işlediği ev ve manzara tasvirleriyle nakış sanatına farklı bir yorum getiriyor.

Her nakış sanatçısı belirli konulara yoğunlaşıyor ve zamanla kendine has bir stil yaratıyor. Özellikle mekan ve manzara söz konusu olduğunda; iç mekanlara, izlenimci manzaralara, dağ manzaralarına ve mimari değeri olan yapılara odaklanan nakış sanatçıları gördük şimdiye kadar. Stephanie K. Clark da modern ressamların eskizlerine benzer ev ve manzara nakışları yaparak stilini diğer nakış sanatçılarından farklılaştırıyor.

Resim yapar gibi nakış işlemek

ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan ve çalışmalarını sürdüren Stephanie K. Clark, kendini ressam olarak görüyor: Ona göre tek fark resimlerini boya yerine rengarenk iplikleri ve farklı nakış teknikleri kullanarak yapıyor olması. Clark genellikle küçük evler, manzaralar nakışlamayı tercih ediyor. Özellikle evleri ve binaları tasvir ettiği nakışlar, ilk bakışta bir ressamın eskiz defterindeki çizimleri andırıyor.

Stephanie K. Clark sanat yaşamına bir ressam olarak başlamış ve aynı süreci nakışa taşımış. Bu nedenle nakışlarının yapım süreci de ressamlarınkiyle benzerlik gösteriyor. Işık gölgeyi ve renk karışımlarını, iplikleri ustaca kullanarak gerçekleştiriyor.

Genellikle 5 inç (12,7 cm) civarı küçük ya da 6 fit (1,8 m) civarı büyük boyutlarda çalışmayı tercih ediyor. Bir nakışı tamamlaması için gereken süre de boyuta ve kompozisyonun ne derece detaylı olduğuna göre değişiyor. Küçük boyutlu ev nakışlarının tamamlanması 6-12 saat, büyük boyutlu manzaralar ise 20 saat civarı sürebiliyor. Kendisinin oldukça eli hızlı bir nakışçı olduğunu vurgulayan Clark, zaman zaman kendisine yavaşlaması gerektiğini hatırlatıyormuş. Yavaşladığı takdirde ortaya çıkan sonuç da daha hoş oluyormuş.

Sanatçının son dönemde özellikle schmutz markası ile iş birliği yaparak kol saatleri üzerine nakış işlediği görülüyor. Sipariş almadığı zamanlarda ise Clark kendi yaşamından ilham aldığı işler üretiyor. Özellikle ailesi, evi ve kalbinden geçenler değişmez ilham kaynakları. Çalışmalarını Instagram’ın yanı sıra internet sitesinden ve Facebook sayfasından da takip edebilirsiniz.

Görsel: Facebook
Manşet görseli düzenlenmiştir.

 


Bigumigu Yazarı
| GENEL