Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiçeklerle Yıldızları Yan Yana Getiren Nakış Manzaralar

Çiçeklerle Yıldızları Yan Yana Getiren Nakış Manzaralar

Yuliya Krishchik nakışlarında yıldızları, gezegenleri ve çiçekleri yan yana getirerek kendine has manzaralar yaratıyor.

Çizgi film, animasyon, uzaylı, polaroid, CMYK kataloğu, tipografi, mimari, manzara ve daha pek çok tema çağdaş nakış sanatçılarının konusu olabiliyor. Her bir sanatçı kendi seçtiği konu, malzeme (örneğin bazıları elle, bazıları makineyle uygulama yapıyor), renk paleti ve hedef (animasyon veya grafik tasarım amaçlı) doğrultusunda kendisini diğerlerinden farklılaştırabiliyor. Belaruslu sanatçı Yuliya Krishchik de uzayı ve çiçekleri yan yana getirdiği kendine has manzaralarıyla öne çıkıyor.

Nakışta yağlı boya ve sulu boya etkileri

Yuliya Krishchik, hayal gücüne dayanarak uzayın ve doğanın güzelliklerini harmanlayan düşsel manzaralar üretiyor. Çarpıcı renklerle bezeli bahçeleri ve sakin mavi akarsuları renkli gezegenlerle ve galaksilerle eşleştiriyor.

Kompozisyonlarının her biri, altta dünyevi bir vaha ve üstte astronomik manzaralardan oluşan bir kemerle adeta ikiye bölünmüş gibi. Krishchick, tasarımda bir samimiyet duygusu yaratmak için bu iki unsuru kasıtlı olarak birbirine çok yakın bir şekilde tasvir ediyor. “Evrensel bir bağlantı fikri bana çok ilham veriyor. Dünyadaki hiçbir şey birbirinden ayrı değildir. Evrendeki her şey birbirine bağlı bir iplik ağıdır. İşlerim bu fikri yansıtıyor. Bu, evrene kendi ellerimle ve gözlerimle dokunmanın bir tür alegorisidir.” diyor sanatçı.

Krishchick, çalışmalarında yağlı boya ve sulu boya etkisini yaratabilmek için farklı nakış teknikleri ve malzemeleri kullanıyor. Ayrıca nakışlara yer yer 3 boyutlu etkiler katıyor. Böylece sadece görsel düzeyde değil, dokunsal olarak da etkileşimde bulunabilen işler yaratmayı hedefliyor. Örneğin, gezegenleri ve sarmal gökadaları tipik olarak keçe ağlarıyla tasvir ediyor. Çiçekleri ise kabartma gibi duran kalın dikişlerle işliyor.

Yuliya Krishchik’in diğer çalışmalarına Etsy dükkanı ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

Yuliya Krishchik Yuliya Krishchik

Görsel: Instagram