Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter Kullanıcısının Tweet’inden Doğan Noel Kampanyası

Twitter Kullanıcısının Tweet’inden Doğan Noel Kampanyası

Twitter, @DanannMcAleer isimli Twitter kullanıcısının 7 yaşındayken yazmış olduğu, iki kar tanesinin macerasını anlatan hikayesini reklam filmine dönüştürdü.

Sıcak, neşeli ve birlikteliği kutlayan Noel reklamları paylaşmanın, birlikte vakit geçirmenin ve eğlenmenin ruhunu yansıtıyor. Twitter’ın bir kullanıcısının tweet’inden ilham alan ve onu bir reklam filmine dönüştüren kampanyası da bu neşeli kampanyalara bir yenisi daha ekliyor.

Jack ve James isimli iki kar tanesinin gökyüzünden düşüşü ve sonrasında başlarına gelenleri anlatan reklam filmi David Madrid tarafından yaratıldı. Hikayenin arkasında ise @DanannMcAleer isimli Twitter kullanıcısının Kasım 2020’de atmış olduğu bir tweet yer alıyor.

Bir çocuğun hikayesinden animasyon filmine

Passion Pictures tarafından hazırlanan animasyonun yönetmen koltuğunda Roxane Campoy yer alıyor. Animasyon film, bir çocuğun gerçeküstü hayal dünyasını ve absürt hikayesini içeriyor. İki kar tanesinin önce gökyüzünden denize düşmesi ardından denizdeki bir ahtapotun onları fırlatmasıyla kar spreyi fabrikasına yolculuğunu ele alan büyülü ve gülünç hikaye keyifli bir animasyon filme dönüşüyor.

Danann McAleer, henüz yedi yaşındayken Noel ruhunu yansıtan ve beklenmedik bir sona sahip hikayesinin gerçekten filme dönüşecek bir senaryo olduğundan haberi yoktu ancak atmış olduğu tweet sayesinde bu hikaye gerçek bir filmde dönüştü. Danann McAleer, geçtiğimiz yıl John Lewis & Partners’ı etiketleyerek hikayesini 2021 yılı Noel’i için bir kampanyaya dönüştürme önerisinde bulunmuştu. Bu serüven başarıya ulaşmamış olsa da Twitter bu yıl kullanıcısının hikayesini kendi kampanyası için kullandı.

danann mcaleer

İki kar tanesi Jack ve James minik tatlı bir oyuncağa dönüştü

“En güzel Noel hikayeleri Twitter’da” sloganıyla paylaşılan reklam filmi platformun canlı ve hararetli Noel ruhunu her yıl kullanıcılar tarafından nasıl paylaşıldığını vurguluyor. Twitter’da benzersiz Noel hikayelerinin olduğuna gönderme yapıyor.

Reklam filminin yanı sıra tweet’in sahibi Danann McAleer’ın kendi hikayesinden yola çıkan film ile ilgili görüşlerini ve tepkisini içeren bir de kısa video yayınlandı. Twitter ayrıca iki kar tanesinin tatlı oyuncaklarını da yarattı. Kampanyanın en sevilen yanlarını yazan kullanıcıların içinden seçilecek kişilere bu tatlı oyuncaklar verilecek.

Künye

Müşteri: Twitter
Ajans: DAVID Madrid
Küresel CCO: Pancho Cassis
Küresel COO: Sylvia Panico
İdari Yaratıcı Yönetmen: André Toledo, Saulo Rocha
Metin Yazarı: Maud McCaffrey, Jaime Ludeña
Sanat Yönetmeni: Francesc Enrich
Prodüksiyon Şirketi: PASSION PARIS
Yönetmen: Roxane Campoy
İdari Yapımcı : Marion Vermogen & Marc Bodin-Joyeux
Animasyon: Lucie Mayjonade, Michaël Bataille, Léa Bancelin, Manon Courtaux, Suzon Héron
Müzik: Pickle Music

Görsel: Twitter