Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gucci’den Geçmişe Götüren Ofis Partisi

Gucci’den Geçmişe Götüren Ofis Partisi

Gucci, Akinola Davies Jr tarafından yönetilen Noel reklamında nostalji yapıyor ve 90’lı yıllardan bir ofis partisi ortamı yaratıyor.

Eskiden düzenlenen yeni yıl partilerinin bu yıl pandemi nedeniyle olması zor gözüküyor. Eski güzel günleri özleyen Gucci, çözümü geçmişe gitmekte buluyor. Noel kampanyası için bilgisayarların masaların neredeyse tamamını kapladığı, büyük fotokopi ve faks makinelerinin revaçta olduğu 90’lı yıllara dönüyor.

70’ler tadında 90’lar partisi

Gucci atkıların, çantaların ve ayakkabıların yer aldığı ofis partisinde, büyük gözlükler ve renkli kıyafetler öne çıkıyor. Film her ne kadar 1994 yılını işaret ediyor olsa da iş yerinde çalışanların giyim tarzlarına bakıldığında 1970’ler ve 80’ler havası hissediliyor. O dönemim retro etkisi reklam filmine yansıyor. Bu durumu eleştirenler de oluyor. Mail Online’ın da değindiği üzere 1994 yılı partisinde, 70 yılların kıyafeti ve 80’li yılların müziğini duymak oldukça ilginç duruyor.

Gucci Gift 2020 başlıklı retro temalı reklam filminin yaratıcı yönetmenliğini Alessandro Michele ve Christopher Simmonds gerçekleştirirken yönetmen koltuğunda Akinola Davies Jr yer alıyor. Filme Yazoo grubunun Only You parçası eşlik ediyor. Aynı parça, Ricky Gervais’in The Office UK dizisinin Noel bölümünde de kullanılıyor. Seçimin tesadüf olmadığı söylenebilir. Ofis partisindeki dans sahneleri ise Mad Men dizisinin dördüncü sezonunda yer alan Noel partisindeki gibi ilerliyor.

Marka, geçtiğimiz ay Fake/Not isimli bir koleksiyon hazırlayarak ürünlerinin kopyalanıp taklit edildiği gerçeğini kabul etmiş ve bu duruma zekice bir karşılık vermişti.

https://www.instagram.com/p/CHXwZExr_-0/

https://www.instagram.com/p/CHYmKM9Doru/

https://www.instagram.com/p/CHaUD3Hr3D4/

https://www.instagram.com/p/CHc420DgUSI/

https://www.instagram.com/p/CHlCU3iDfAJ/

Künye

Müşteri: Gucci
Sanat Yönetmeni: Christopher Simmonds, Alessandro Michele
Fotoğraf: Mark Peckmezian
Yönetmen: Akinola Davies Jr

Görsel: YouTube, Instagram