Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gucci’den Gotik Nuh’un Gemisi

Gucci’den Gotik Nuh’un Gemisi

Gucci çekimleri için modelleri bir sürü hayvanla bir araya getiriyorlar ve çekimlerin yapılacağı İtalyan moda evine henüz tamamlanmamış bir ahşap gemi götürüyorlar.

Nuh’un gemisi hikayesi Musevi, Hristiyan ve İslam inanışlarında ortak bir şekilde geçiyor. Biliyorsunuzdur hikayeyi, halk zıvanadan çıkar, Tanrı da her şeyi yok etmeye karar verir. Bunu Nuh’a söyler. Nuh buna çok üzülür ve Tanrı’dan onları affetmesini ister. Fakat Tanrı hayal kırıklığına uğramıştır bir kere. Nuh’a “sana büyük bir gemi yapman ve içine her hayvan türünden bir erkek bir dişi alman için vakit veriyorum” der. Nuh, bu geminin yapımını tufandan önce bitirir ve hayvanları doldurup kurtulur. Tanrı bu vesileyle Nuh’a bolca ömür de verir. Söylenenlere göre gemi 150 gün boyunca suda kalır. Tufana karşı hayvanları, Nuh ve ailesini korur. Akabinde sular çekilince de Ağrı Dağı’nın zirvesine oturur. Özellikle hikayenin sonunda Ağrı’da bitiyor diye bizler daha da aşinayız buna. Çünkü hikayenin sonunda bizim topraklara geliyorlar. Gucci de yeni sezondaki kampanyası Gucci Gothic’te bundan etkileniyor. Ağrı’dan değil, yanlış olmasın, Nuh’un gemisinden.

Hacca Giden Gucci Modelleri

Nuh’un gemisi birçok sanatçıya ve markaya ilham kaynağı olabilecek bir hikaye. İçerisinde tufan var, hayvanlar var, koskoca gemiyi tek başına yapan Nuh var. Gucci’nin gotik temalı yeni kampanyasının da baskınlığıyla ve yırtıcılığıyla örtüşüyor bu hikaye. Çekimler için modelleri bir sürü hayvanla bir araya getiriyorlar ve çekimlerin yapılacağı İtalyan moda evine henüz tamamlanmamış bir ahşap gemi götürüyorlar. Modeller Alessandro Michele koleksiyonunun etrafında toplanıyorlar.

Kampanyanın reklam filmi, sel için hazırlanan, hayvanları toplayan ve teknenin inşa edildiği yere hacca giden modelleri gösteriyor. Hristiyan hikayesinden beslenen film ve çekimlerde hikayenin yoğunluğunu kendini gösteriyor. Kampanyanın çekimlerini İngiliz moda fotoğrafçısı Glen Luchford gerçekleştirmiş. Filmin yönetmen koltuğunda ise Christopher Simmonds oturuyor. Glen Luchford yapılan çekimde, markaya göre hayvanların ve insanların uyum içinde birlikte yaşadıkları kırsal bir topluluk tasvir ediliyor. Gucci’nin “çiftçi serserileri” tufan öncesi hayvanları bir araya getiriyor.

Görsel: YouTube, Hypebeast