Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sophia Narrett’ten Nakış Hikayeler

Sophia Narrett’ten Nakış Hikayeler

Narrett'in nakışları karmaşık hikayeler gösteriyor bizlere, bunları güzelce dikiyor ve renkli panellerde bükülmüş masallar yaratıyor.

Nakış bir hobiden çok bir sanat üretim yöntemine dönüştü giderek. Beyaz yakaların da yakalandığı nakış sevdası birçok sanatçının işlerinde de karşımıza çıkıyor. Nakış odalar, nakıştan manzaralar diye gider durur bu sene haberini yaptığımız nakış ile üreten kişiler. Şimdi de başka bir nakışa gönül vermiş sanatçıylayız. Sophia Narrett’in resimlerindeki nakış işlerine olan özenli yaklaşımı, duygusal sahnelere dönüşüyor sanatçının ellerinde.

Birbirine Örülmüş Her Renkten Hikayeler

Narrett’in temaları kaçış, psikoloji ve cinsellik içeriyor. Çalışmalarının bir bölümü dağınıkken bir bölümü keskin bir şekilde ayırt edilebiliyor. Nakışlara bakıp geçemiyorsunuz. Durup inceletiyor kendilerini. Narrett, işlemeli görüntülerin samimi ve görsel olarak dokunur bir dokuda olduğunu düşünüyor. Bir eseri üretmesi haftalarını alıyor sanatçının. Böylece üzerinde çalıştığı temayı da kafasında detaylandırabiliyor ve aklına gelen ufak detayları da esere ekleyebiliyor. Eserlerinde yeniden yarattığı insan bağlantılarını taklit ediyor. Böylece hikayeleri ve üretimleri arasında da daha güçlü bir ilişki kurduğunu düşünüyor.

Narrett’in ressamlığını gösterdiği nakışları, gerçeklikle fantezi arasındaki etkileşimi araştırıyor. İnsanların, özellikle hayal gücünün ve arzunun gerçek hayatı bulanıklaştıran ve bir çeşit rol oynamaya izin verenler arasındaki kafa karıştırıcı etkileşimlerini göstermek istiyor sanatçı. Sanatçı ayrıca pop kültürünün nasıl bizleri ağır bir şekilde etkilediğini ve düşüncelerimize sızdığını da fark ediyor. Bunları da işlerine katıyor. Bizleri yönlendiren senaryoları, reklamları, Instagram içeriklerini araştırıyor Narrett. Kafalarımızda hayal ettiğimiz fantezileri yeniden anlatıyor bizlere.

Yetişkinlerin dünyasında oynadıkları oyunlar ilgi çekici geliyor sanatçıya. Oyunların manipüle edici ve kaç duygusu odaklı olması onun işlerinin merkezindeki konulardan oluyor. Narrett’in sanatı komik, seksi ve yer yer orta çağ tablolarını andıran dili ve derin, koyu kısımları var. Parçalarında, ilişkilerin yoğunluğunun bizleri hızlı bir şekilde nasıl zehirleyebileceğini deneyimletiyor. Hepimiz aşinayız zaten bunlara. Bazen hayaller gerçeğe taşındığında birer kabus olabiliyor, biliyoruz. Ya da sevginin bizi tüketmesi bizim için tanıdık.

Narrett’in nakışları karmaşık hikayeler gösteriyor bizlere. Bunları güzelce dikiyor. Renkli panellerde bükülmüş masallar yaratıyor. Sanatçının işlerini sitesinden ve Instagram’ından takip edebilirsiniz.

         

Görsel: Sophia Narrett