Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakışla Yaratılan Polaroid Manzaralar

Nakışla Yaratılan Polaroid Manzaralar

Nakış sanatçısı Artemis, farklı dikiş teknikleri kullanarak Polaroid fotoğraf görünümünde manzaralar üretiyor.

Nakış da ve polaroid fotoğraflar da günümüzde oldukça popüler olan ifade araçları. Bir polaroid fotoğrafın boyutu ve görünümü bile başlı başına ikonik bir sembol. Hong Kong’lu nakış sanatçı Artemis, Polaroid’in bu ikonik görünümünü nakış sanatına taşıyarak içimizi ısıtan manzaralar yaratmış.

Polaroid ve nakış tutkusu birleşirse

Artemis, renkli manzaraları küçük Polaroid baskı boyutunda kağıtlara işlemiş. Bir bakıma bu popüler fotoğrafçılık biçimini nakışla taklit etmiş. Manzaralar ise fotoğrafların aksine tamamen kendi hayal gücünün ürünü.

artemis_nakis_bigumigu

Sanatçının nakışla olan yolculuğu dört yıl önce başlamış. Şehir hayatından hoşlanmayan ve doğaya yakın olmayı tercih eden sanatçı, çalışmalarında da doğa manzaralarını konu alıyor. Kumaş, kanvas, kağıt gibi farklı yüzey türleri üzerinde iplik boyama tekniklerini denemeyi seviyor. Son zamanlarda nakışla kroşe tekniğini birleştirmiş.

Artemis; ormanlık alanlar, çayırlar ve dağ kenarları gibi çeşitli pastoral sahneleri ustaca işliyor. Kullandığı çeşitli dikiş teknikleri, düğümler ve renkli iplikler; manzaraların dokusunu ve kalitesini artırıyor. İzleyicide ellerini bu çok katmanlı manzaralar üzerinde gezdirme isteği yaratıyorlar.

Artemis’in diğer çalışmalarına Etsy mağazası üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.

artemis_nakis_bigumigu

Görsel: Instagram