Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Oyuncak Bebek Dünyayı Değiştirmeye Yardımcı Olabilir

Bir Oyuncak Bebek Dünyayı Değiştirmeye Yardımcı Olabilir

Barbie, oyuncak bebeklerle oynamanın çocukların gelecekteki kişiliklerini olumlu yönde etkileyebileceğini vurguluyor.

Bir oyuncak bebek dünyayı değiştirebilir mi? Son yıllarda çocuklar için sınırsız bir evren yaratmak için farklı vücut tiplerine sahip bebeklerden oluşan Fashionistas serisinden, nötr cinsiyetli oyuncak bebek serisine kadar çeşitli ürünler sunan Mattel markası Barbie bunun mümkün olacağı inancında. Cinsiyetçi izleri ve kalıplaşmış yargıları silmek için çalışmalar sürdüren Mattel markası çeşitlilik ve kapsayıcılık adımlarıyla farklı kültürlüleri, beden tiplerini ve cinsiyet rollerini kucaklamayı sürdürüyor.

Bartle Bogle Hegarty (BBH LA) tarafından yaratılan A Doll Can Help Change The World kampanyası bebeklerle oynamanın olumlu bilişsel ve davranışsal etkileri üzerine yoğunlaşıyor. Çocukların hayallerinin peşinden gitmesini teşvik etmeyi amaçlayan You Can Be Anything girişiminin bir parçası olan reklam filminde empati, sabır, anlayış, cömertlik ve kapsayıcılık gibi değerler vurgulanıyor.

Oyuncak bebeklerle oynamak çocuklar üzerinde olumlu etki yaratıyor

Oyunun her yaştan çocuğun hayat hakkında bilgi edinmesine ve farklı bir açıdan bakmasına imkan tanıdığına vurgu yapan marka, Moschino Barbie reklamında olduğu gibi bu kampanyasında da Barbie oynayan erkek çocuğa reklam filminde yer vererek oyuncak dünyasındaki cinsiyet ayrımının karşısında duruyor.

Cardiff Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre çocukların oyuncak bebeklerle oynaması hayal güçlerinin gelişmesine ve daha fazla empati yapabilmelerine imkan tanıyor. Çocukların diğer insanlarla nasıl etkileşime geçebilecekleri hakkında düşünmesi için teşvik ediyor. İlerki yaşlarında ihtiyaç duyabilecekleri sosyal becerileri deneyimlemesine yardımcı oluyor. Kampanya da bu öngörü doğrultusunda ilerleyerek çocukların empati konusunda kendilerini geliştirmesinin dünyayı değiştirmelerine yardımcı olabileceğine vurgu yapıyor.

Barbie bebeklerinin satışları önceki yıllara göre artış gösteriyor

Markanın 2015 yılındaki Imagine The Possibilities kampanyasından bu yana en büyük küresel reklam kampanyası olan A Doll Can Help Change The World zamanlama olarak da önemli bir döneme denk geliyor. Barbie’nin bu kampanyasının zamanlamasında Barbie bebeklerinin satışlarının artış göstermesi de yatıyor. Web Summit 2020’de konuşan Mattel CEO’su Ynon Kreiz tarafından yapılan açıklamaya göre Mattel geçtiğimiz yılın 3. çeyreği itibariyle son 10 yılın en yüksek cirosunu yakalamıştı. Bu yılın ilk çeyreğindeki satışlar ise bir önceki yıla göre yüzde 87 artış gösterdi. Barbie bebeklerine olan ilginin artmasında pandemideki karantina süreçlerinin etkisinin de olduğu bir gerçek. Bununla birlikte markanın kendini konumlandırdığı kucaklayıcı ve sınırsız Barbie evreninin de katkısı yadırganamaz.

Künye

Müşteri: Mattel
Ajans: BBH LA, USA
CCO: Ned McNeilage
Yaratıcı Yönetmen: Yohan Daver, Sapna Ahluwalia
Kıdemli Yapımcı: Danny Nouri
Kıdemli Stratejist: Maggie Bonner
Sanat Yönetmeni: Erica Barringer
Metin Yazarı: Conner Schrock
Kıdemli Metin Yazarı: Kevin Tosi
Prodüksiyon Şirketi: Skunk
Yönetmen: Amanda Blue
İdari Yapımcı: Matt Factor
Düzenleme: Rock Paper Scissors
Renklendirme: MPC LA
Müzik: New Math
Ses: Barking Owl

Görsel: YouTube