Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Barbie Bebekler Okyanus Plastiğinden Yapıldı

Bu Barbie Bebekler Okyanus Plastiğinden Yapıldı

Mattel "Barbie Loves the Ocean" serisinde, geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden ürettiği 3 yeni bebek sunuyor.

Barbie son yıllarda özellikle standart güzellik algısı ve toplumsal cinsiyet rolleri gibi konularda duyarlılığını gösteren projeler üretiyor. Ne yazık ki markanın geçmişi tam aksine bu türden cinsiyetçi algıları beslemekle geçmişti. Barbie ve LEGO gibi kült oyuncak markalarının hep göz ardı edilen bir başka yönü daha var, o da plastik atıklara neden olmaları. Artık içme sularında ve insan bedeninde bile mikro plastiklerin bulunduğu bir çağda yaşıyoruz ne yazık ki. LEGO bu konuda ufak tefek adımlar atmaya başladı. Şimdi Barbie de yeni Barbie Loves the Ocean (Barbie Okyanusu Seviyor) serisiyle çevreyi önemsediğini gösteriyor.

Barbie Loves the Ocean

“Barbie Loves the Ocean” ile pembeden yeşile dönüş

Barbie Loves the Ocean Mattel’in 2030 yılına kadar %100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyolojik bazlı plastik malzemeler kullanma vizyonunun bir parçası. Seride şimdilik farklı vücut tipine ve ten rengine sahip 3 farklı bebek yer alıyor. Bu noktada Barbie’nin beden algısı ve çeşitlilik konusundaki yenilikçi yaklaşımını korumaya çalıştığını görüyoruz. Her bir bebek %90 geri dönüştürülmüş okyanus plastiği kullanılarak yapılmış.

Bebeklerin plaj kıyafetleri, aksesuarları ve ekipmanları bile kaliteden ödün vermeden geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış. “Mattel’de gelecek nesli, çocukluğun harikalarını keşfetmeleri ve tam potansiyellerine ulaşmaları için güçlendiriyoruz. Bu sorumluluğu ciddiye alıyoruz ve çocukların da potansiyellerle dolu bir dünyayı miras almalarını sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.” diyor Mattel başkanı Richard Dickson

Serinin lansmanı, Barbie Shares How We Can All Protect the Planet (Barbie Gezegeni Nasıl Koruyabileceğimizi Paylaşıyor) başlıklı yeni bir Barbie vlog’u ile birlikte yürütülüyor.

Müsilaj gibi bir çevre felaketiyle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde umarım bu yaklaşım yerli markalar ve toplumumuz için de geçerlilik kazanır. Zira deniz ve okyanus yaşamını korumak yalnızca çevrecileri değil, tüm toplumu ilgilendiren hayati bir konu. Ne yazık ki bunu hep birlikte acı bir şekilde deneyimledik!

Görsel: Mattel


Bigumigu Yazarı
| GENEL