Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doctor Who’nun 13. Doktoru Barbie Oluyor  [NYCC 2018]

Doctor Who’nun 13. Doktoru Barbie Oluyor [NYCC 2018]

13. Doktor'un kadın olması üzerine Mattel ve BBC'nin ortaklığıyla hayata geçirilen Barbie Doctor projesi NYCC 2018'in son gününde duyuruldu. 

Doctor Who, İngilizlerin uzun soluklu bilimkurgu dizisi. O kadar eski ki ilk sezonlara dair bazı bölümler sonradan BBC kayıtlarından çıkartılıp düzeltiliyor. Aralıklarla Doktor yenileniyor ve her seferinde başrol oyuncu değiştiriliyor. Doktor da izleyiciler de ne çıkacağını bilemiyor. Doktor şimdiye dek 12 kez yenilenmişti ve geçtiğimiz sezon sonunda 13. kez bu olay gerçekleşti. Peki Kinder Sürpriz’den ne çıkacağını bilemediğimiz gibi Doktor’dan da ne çıkamayacağını bilmeyen bizler neyle karşılaştı? Serinin ilk kadın doktoruyla!

Doctor Who, Jodie Whittaker‘ın 13. Doktor’uyla yeni bir çağa giriyor. NYCC’da dünya prömiyerini yapan dizinin hayranları ve akabinde BBC’de izleyen hayranları bölüme dair heyecan dolu anlar yaşadı. Whittaker’in Doktor’u, ikonik dizide zamanın ve mekanın tavanını kırdığı gibi, aynı zamanda Doctor Who’nun sınırlı sayıdaki ilk Barbie bebeklerine ilham da veriyor.

Uzay ve Zamanın Barbie’si!

Mattel ve BBC’nin ortaklığıyla hayata geçirilen Barbie Doctor projesi geçtiğimiz Pazar NYCC 2018’in son gününde duyuruldu. Barbie, 13. Doktor’un ikonik kıyafetinin yanı sıra yeni sonik tornavidasına da sahip olacak. Doctor’un Barbie’si kendisi kadar göz kamaştırıcı ve ona benzer şekilde duruyor. Resmi Doctor Who sitesinden Barbie Doctor Who ve eşyalarını detaylıca da inceleyebiliyorsunuz artık.

Mattel uzun bir süredir Barbie’nin gelenekselleşen domestik algısını kırmaya çalışıyor. Biliyorsunuz önce düz ayakkabı giydirmişlerdi, sonra da vücut ölçülerini normalleştirmişlerdi. Bunun için gerek tarihten önemli kadınlar, gerek sanattan önemli kadınlar derken geçtiğimiz yıldan beri şirket önemli hayali karakterlere de yer vermeye başladı. X-Files dizisinin ana karakterleri Agents Scully and MulderA Wrinkle in Time’dan Mrs. Who, Mrs. Whatsit, and Mrs. Which ve yeni Tomb Raider karakterinden esinlenilen Lara Croft şirketin atılımlarındandı. Bu karakterlerin yanına yeni özgür bağımsız kadın Doktor’u da kaçırmadan eklemeleri hoş bir detay olmuş.

Mattel ayrıca Doctor Who hayranlarına 13. Doktor’un Barbie’si için TARDIS aksesuarının da ekleneceğini o günkü panelde duyurdu. Ürün dünden beri siteden ön sipariş alımına da başladı.

Görsel: Doctor Who