Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Artık Hepimiz Barbie Gibiyiz

​Artık Hepimiz Barbie Gibiyiz

Barbie, pek gerçekçi olmayan vücut hatları ve sarı saçlarıyla geçirdiği 57 yılın ardından nihayet bizim gibi “normal” görünüyor.

Mattel, 57 yaşındaki Barbie bebeklere farklı vücut tiplerine sahip yeni bebeklerin katılacağını duyurdu. Yeni Barbie Fashionistas serisindeki bebekler orijinal Barbie’den daha uzun, daha kısa, kıvrımlı, minyon gibi farklı vücut özelliklerine, farklı ten ve saç renklerine ve yüz hatlarına sahip. Daha “gerçekçi” olarak nitelendirebileceğimiz serideki bebeklerin sadece vücutları değil giyim tarzları ve giysi seçimleri de daha gerçekçi olmuş sanki. Mattel’in açıklamasına göre orijinal Barbieler de satışta olmaya devam edecek.

Barbie’nin 57 yaşında olduğunu düşünürsek geç alınmış bir karar diye değerlendirebiliriz. Ancak şu da bir gerçek ki güzellik anlayışında “normal”e ve doğal olana dönüş son birkaç yılın işi. Özellikle son yıllarda Dove, Always gibi markaların başını çektiği, kadının ve kadın vücudunun artık rahat bırakılması, insanların olduğu gibi zaten güzel olduğu üzerine kurulu kampanyalar tüm hızıyla devam ederken, Barbie de dünyanın geçirdiği bu dönüşümden nasibini almış.

Marka geçtiğimiz yıl, yıllardır parmak ucunda gezen Barbie’ye ilk defa düz, rahat ayakkabılar giydirmişti. Haberi hatırlamak isterseniz, şurada.

Görsel; mattel