Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Target, Farklı Vücut Tiplerine Uygun Yeni Mayolarını Barbie’yle Tanıttı

Target, Farklı Vücut Tiplerine Uygun Yeni Mayolarını Barbie’yle Tanıttı

Target’ın sıfır beden manken imajını yerle bir eden ve farklı vücut tiplerine uygun 2016 sezonuna ait mayoları Barbie bebeklerle tanıtıldı.

Mayo tanıtımı yapan mankenlerin sıfır beden olma zorunluluğu, sıfır beden olmasalar bile en azından Photoshop’la o görünüme kavuşturulması düşüncesi geçmişte kaldı. Çünkü artık günümüzün en tanınmış modelleri bile vücutların olduğu gibi kabul edilmesi fikrini destekliyor.

Ocak ayında Mattel; kıvrımlı, uzun ve minyon görünümlü vücut hatlarına sahip yeni Barbie’leri tanıtmıştı ve Barbie bebeklerin 57 yıllık süreçte geçirdiği evrim ve günümüz toplumunun güzellik kavramına bakışı Time dergisinin kapağına taşınmıştı.


Geçtiğimiz haftalarda ise bu kez Amerikalı perakende devi Target, 2016 yaz sezonu mayolarını, yenilenen Barbie bebeklerle tanıtmak için Mattel’le bir araya geldi. Düzenlenen kampanya ile tüm farklı boyut ve şekillerdeki vücut tiplerine sahip insanların kendilerine duydukları güveni artırmak ve vücutlarına pozitif gözle bakmalarını sağlamak amaçlanmış. Kampanyada Target’ın bazı mayolarının minyatür versiyonları giydirilen Barbie bebekler model olarak kullanıldı.

Target tasarımı mayoların içinde oldukça sevimli görünen, farklı vücut hatlarına, ten renklerine ve saç modellerine sahip 5 Barbie’nin fotoğrafı Instagram üzerinden “Just like @BarbieStyle (whose squad is looking super cute in these #TargetStyle suits!), we’re getting every body together to dive into this swim season. Shop their looks via the link in our profile.” açıklamasıyla birlikte paylaşıldı.

Suited up with my squad in @TargetStyle, loving this LA weather! ☀️ #targetstyle #barbie #barbiestyle

A post shared by Barbie® (@barbiestyle) on


Target, tüm vücut şekilleri ve tiplerine sempati duyduğunu geçen yıl büyük beden modeller ve moda blogger’larıyla desteklenen “Target Loves Every Body” kampanyasıyla göstermişti. 57 yıl boyunca evrimleşen; 4 farklı vücut tipi, 7 ten rengi, 22 göz rengi ve 24 saç modeline kavuşan Barbie’ler Target’ın 2016 mayo kampanyası için mükemmel modeller haline geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=Qo6UaIpyHzo
Kampanya bununla da sınırlı kalmadı ve kampanyanın gözden kaçırmamasını ve herkesin kendi vücuduyla barışık yaşaması gerektiğini vurgulamak, insanları kendilerine güven duymaları konusunda yüreklendirebilmek için #NOFOMO (No Fear Of Missing Out) etiketini oluşturdu.

https://www.youtube.com/watch?v=_8-nXBq_DkU
Hemen hemen her kadının kendi beden tipi ve şekline uygun olarak tasarlanan, kadınların yaz boyunca güvenle üstlerinde taşıyacakları mayolar şimdilik Target’ta sadece insanlar için satışa sunulmuş durumda. Bu mayoların Barbie bebeklere uygun minyatür versiyonları ise henüz satılmıyor.

Görsel; Mattel, Instagram