Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Asansör Sizi Cennet Ya da Cehenneme Götürüyor: Good Omens  [NYCC 2018]

Bu Asansör Sizi Cennet Ya da Cehenneme Götürüyor: Good Omens [NYCC 2018]

NYCC 2018'de fragmanı ilk kez yayınlanan dizinin düzenlenen özel panelinde ilk sezonundan bazı özel sahneler gösterilirken NYCC 2018 alanında da katılımcıları bir de sürprizi bekliyordu.

American Gods kitabını ya da dizisini bilenleriniz vardır. Kendisi yazar ve usta Neil Gaiman’ın kaleminden çıkma bir eser. Mitolojiden besleniyor ve tanrıların savaşını anlatıyor genelinde. Dizide de kitaptan esinlenmiş ve yeni eklenmiş detaylar vardı. İlk sezon dünya çapında bir hayli ses getirdi. Şimdi ikinci sezonu beklenirken de Amazon Prime birçok Neil Gaiman eserini diziye uyarlanacağını duyurmuştu. Bunlardan ilki Good Omens.

2019’da yayınlanacak Good Omens harika bir kadroya sahip. Jon Hamm, David Tennant, Michael Sheen gibi usta oyuncuları bir arada göreceğiz. NYCC 2018’de de dizinin fragmanı ilk kez yayınlandı ve dizi için düzenlenen özel panelde dizinin ilk sezonundan bazı özel sahneler gösterildi. Amazon’un NYCC katılımcılarına bir de sürprizi vardı etkinlik boyunca. Hatta 4 Ekim’de yani NYCC’n ilk gününde bu sürpriz daha bir harikaydı.

O da NE! O da KİM!!!

“The End is Neigh” isimli marka aktivasyonu NYCC boyunca festivalin giriş kapılarından birine yakın bir şekilde konumunu aldı. Benim de kişisel olarak denediğim aktivasyonda bir asansöre biniyorsunuz. Asansörün gittiği iki yer var; ya cennet ya da cehennem. Asansördeki görevli size birtakım şeyler soruyor ve söylüyor akabinde de asansördeki 4 kişinin kaderi belirleniyor. Yani gideceği yer. Fakat 4 Ekim günü asansöre binenleri bekleyen sürpriz direkt Neil Gaiman’ın onların kaderini tayin etmesiydi. Katılımcıların heyecandan ne yapacağını şaşırdığı aktivasyon gerçekten de keyifli. Kaderiniz belirlendikten sonra da iki odadan birine gidiyorsunuz. Bu arada tabii ki asansör bir yere gitmiyor siz sadece gidiyormuş gibi hissediyorsunuz.

NYCC boyunca ayrıca dizinin özel bir posteri daha yayınlandı. Cennet ve cehennem üzerine esprili bir dili olan dizinin Whoopi Goldberg moderatörlüğündeki panelindeyse tüm dizi oyuncuları David Tennant, Michael Sheen, Jon Hamm ve Miranda Richardson ve ekibi bu dizide yer almaktan ne kadar keyifli aldıklarını ayrı ayrı dile getirdiler.

Panel boyunca gösterilen sahnelerdeyse fragmanda gördüklerinizden biraz daha fazlası vardı. Fakat bu diziyi listenize eklediyseniz söylemem gerekiyor ki gerçekten güleceksiniz. Tabii ki bu komedide kitabın bir diğer yazarı olan rahmetli Terry Pratchett’in de emeği fazlasıyla büyük.

Görsel: NVE The Experience Agency ve Blake Jones