Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trollhunters’ı Beğendiyseniz 3Below’u da Seveceksiniz [NYCC 2018]

Trollhunters’ı Beğendiyseniz 3Below’u da Seveceksiniz [NYCC 2018]

Guillermo Del Toro ve ekibi, NYCC 2018 kapsamındaki panelde 21 Aralık'ta gelecek olan Tales of Arcadia serisinin ikinci ayağı Tales of Arcadia: 3Below'a dair detayları bizlerle paylaştı

Guillermo del Toro’nun dahil olduğu ve kötü olan bir şey var mı diye düşünüyorum. Yok herhalde, yani kişisel olarak ben kendisini seviyorum. Her ne kadar Shape of Water yer yer eleştiri almış olsa da ben eğlenerek izlemiştim. Kendisinin özellikle son yıllarda Netflix’teki Tales of Arcadia: Trollhunters isimli animasyon dizisi gayet eğlenceli gidiyor.

Animasyon konusu gereği troll’ler ve avcılar hakkında. Bana biraz biraz Buffy the Vampire Slayer’ın 2010’lar versiyonu gibi geliyor. Yani onun kadar popüler kültürden beslenmiyor fakat ekip içi dinamikler yer yer öyle. Geçtiğimiz yıl del Toro, Trollhunters’ın iki ve üçüncü kısmı geçtiğimiz yıl yayınlanmadan evvel evrenini genişlettiğini ve bu seriye Tales of Arcadia ismini verdiğini duyurmuştu. Bu sene de NYCC 2018 kapsamındaki panelde 21 Aralık’ta gelecek olan Tales of Arcadia serisinin ikinci ayağı Tales of Arcadia: 3Below’a dair detayları bizlerle paylaştı.

Uzaylılar Fakat Göçmenler

NYCC 2018 panelinde del Toro’ya dizi ekibinden Diego Luna, Rodrigo Blaas (kendileri yapımcı ve Gnome Chompsky’i seslendiren kişi), yazar Marc Guggenheim, sorumlu yapımcı Chad Hemmes eşlik etti. Bir de panele ansızın katılan usta sanatçı Glenn Close ve köpeği Pip vardı. Ama görünen o ki Glenn Close sadece panele katılmıyor, ayrıca dizinin de kadrosunda!

Geçtiğimiz sene 7 Emmy ödüllü Trollhunters’ın üçüncü kısmının finalinde Arcadia’ya taşınan yeni kişilerin ipuçlarını bizlere vermişlerdi. Hatta bir bölüm özellikle diğer Arcadia hikayelerinin ne olacağına dair güzel detaylar göstermişlerdi. Trollhunters’ın son sezonunun ortasında Arcadia kasabasını ziyaret eden bir çok sıra dışı “değişim öğrencisi” ile tanışmıştık. Bu öğrencileri de Orphan Black ekibinden Tatiana Maslany ve Rogue One yıldızı Diego Luna seslendiriyordu. Aralık’ta gelecek yeni hikayeyle birlikte anlıyoruz ki bu iki sanatçı sadece Trollhunters’a konuk değiller, ayrıca 3Below’un da ana karakterlerinden. Gerçek görünümleri bir hayki tuhaf olan bu karakterler aslında Dünya’da sıkışıp kalmış bir uzaylı soylu aile. Gezegenlerindeki kötü diktatörden kaçıyorlar.

del Toro bu hikayede daha ciddi konulara değinmek istemiş. Serinin bu ayağında özellikle uzaylılar üzerinden göçmenlik konusunu işliyor. Uzaylı bir prens ve prenses, korumalarıyla beraber bulunmamak üzere kaçıyorlar. Ve amaçları galaksideki en kötü yere gidip saklanmak. Bu kötü yer de hikayemizin geçtiği gezegenimiz oluyor tabii ki. Dünyaya gelince uzaylı olarak gezemeyecekleri için de Latin bir aileye dönüşüyorlar.

Uzaylı prens Krel’i seslendiren Diego Luna, özellikle hikayenin göçmen kısmıyla çok ilgilenmiş. Bir de tabii çocuklarının Trollhunters serisine bayılmasının da etkisi var. Panelde olmayan Maslany hakkındaysa del toro çalıştığı en iyi oyunculardan olduğunu belirtti. Uzaylı prenses Aja’yı seslendiren oyuncunun özellikle değişken sesinden çok etkilenmiş. Ve tabii ki Glenn Close! Kendileri bu serideki Anne isimli kötü diktatör uzaylıyı seslendiriyor. Sanatçı Disney animasyonları ve masallar dışında bir animasyonun parçası olmaktan heyecan doluyormuş. Özellikle geçmişte içinde bulunduğu seslendirme işlerinin kendisinin bir parçası olduğunu belirten Close, bu serinin de onun yeni bir yönünü açığa çıkardığını söylüyor.

70’ler ve 80’lerden Esinlenilen Seri

Kadroda eğer Parks and Recreation izlediyseniz tanıyor olabileceğiniz Nick Offerman da uzaylı korumamızı seslendiriyor. Kendisi her ne kadar dünyaya gelince medeni bir vatandaş olmuş olsa da konuşması gerçekten de Conan the Barbarian gibi. Tabii ki ilk seriden de karakterler yine bu seriye konuk olacaklar. Trollhunters ekibini kesinlikle bir köşeye atmıyor del Toro, onları da bu hikayede görmemiz için yerler açıyor. Özellikle de Toby ve AAARRRGGHH!!! hayranıysanız şimdiden sevinebilirseniz. Kendileri arada çat diye karşımıza çıkıverecekler. Tabii ki Eli, Blinky, Jim ve Claire de. Hatta Aja ve Krel’i başkalarının yani bizim tanıdığımız karakterlerin gözünden göreceğimiz bir bölümde olacak bunların hepsi. Ayrıca del Toro ve yaratıcı ekibin açıklamalarına göre de serinin ilhamı özellikle 70’ler ve 80’ler bilimkurgularındanmış.

Şimdi, 3Below serisinin ilk bölümünden bahsetmem gerekirse gerçekten bilimkurgu ve peri masalların eğlenceli bir birleşimi olmuş. Bölüm del Toro ve Blaas tarafından yönetilmiş, del Toro ve Guggenheim tarafından yazılmış. Bir bakıyorsunuz gözleriniz kamaşıyor, bir bakıyorsunuz üzülüyorsunuz bir bakıyorsunuz gülüyorsunuz. Gerçekten her şeyden biraz biraz var ama doğru formülle var. Ve hareket sahneleri de gayet yerinde, sanatçıların seslendirmeleri de şahane. Bu arada övemeden geçemeyeceğim Nick Offerman gerçekten diğer sanatçılardan rol çalıyor performansıyla.

3Below 21 Aralık’ta Netflix’e geliyor, şimdiden Trollhunters severleri haftasonuna diziyi not etsin.

Görsel: Cindy Ord, Getty Images for DreamWorks Animation Television