Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Guillermo del Toro İmzasıyla Stop Motion Pinokyo Yorumu

Guillermo del Toro İmzasıyla Stop Motion Pinokyo Yorumu

Guillermo del Toro, uzun metraj animasyon yönetmenliğindeki ilk adımını, hep gerçekleştirmek istediği Pinokyo projesiyle Netflix'te atıyor.

Guillermo del Toro, işleriyle sevenlerini kendine hayran bırakmayı başaran bir sinemacı. Gerek filmlerde gerek animasyonlarda güzel hikayeler anlatıyor ve bizleri o anlatıcılıyla yarattığı dünyalara çekmeyi başarıyor. Filmlerinin akabinde sinemacı son iki yıldır Netflix’te yayınlanan Tales of Arcadia serisiyle karşımızdaydı. Şimdi de Oscar ödüllü sevilen yapımcı, stop-motion bir müzikalle karşımızda.

Oscar ödüllü yapımcı Guillermo del Toro, uzun metraj animasyon yönetme konusunda ilk adımını Pinokyo ile Netflix’te atıyor. Stop-motion olarak hayata geçirilecek proje müzikal türünde. del Toro projenin hem senaryosunu hem de yapımcılığını üstlenecek. Pinokyo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film de dahil olmak üzere kendisine 4 Oscar ödülü kazandıran The Shape of Water’dan sonra del Toro’nun ilk uzun metraj filmi olacak.

Bu Pinokyo Çocuklara Uygun Olmayabilir

del Toro, klasikleşmiş Pinokyo masalının yeniden anlatacağı film için dönem olarak 1930’ların İtalyasını seçmiş. Bu proje aynı zamanda devam eden Netflix & Del Toro işbirliğinin de yeni bir aşaması. del Toro daha önce Netflix için DreamWorks’ün Tales of Arcadia üçlemesinin ilk uyarlaması olan Emmy ödüllü DreamWorks Trollhunters dizisine imza atmıştı. Üçlemenin devamı olan 3Below 21 Aralık’ta ve Wizards da 2019’da ekranlara gelecek. Hatta bu seriyle ilgili NYCC’dan da detay bir haber sizlerle paylaşmıştık. del Toro aynı zamanda önümüzdeki dönemde Netflix’te izleyeceğimiz Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight’ın da yaratıcısı olarak karşımıza çıkacak.

Pinokyo projesinin yapımcılığında del Toro’ya The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) ve ShadowMachine (Bojack Horseman, The Shivering Truth) yardımcı olacak. Senaryoda ise del Toro’nun yanı sıra Patrick McHale (Over The Garden WallAdventure Time) ekipte yer alıyor ve Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) yardımcı yönetmen olarak karşımıza çıkıyor. Pinokyo karakterinin tasarımında Gris Grimly’nin orijinal tasarımından ilham alan Guy Davis, prodüksiyon tasarımcısı olarak yer alıyor. Filmde izleyeceğimiz kuklalar ise Mackinnon and Saunders (Corpse Bride) tarafından hazırlanacak. Filmin bu sonbaharda yapım aşamasına başlaması bekleniyor.

Pinokyo, Guillermo del Toro’nun kişisel olarak derin bir bağ kurduğu karaktermiş. Hikayede Pinokyo masum bir ruh, babası ise anlayamadığı bir dünyada kaybolup gitmiş özensiz bir baba olarak karşımıza çıkacak. Çıktığı sıra dışı yolculukta Pinokyo’nun, babası ve gerçek dünyaya dair bakış açısı tümüyle değişip, algıları açılacak.

Netflix Kids and Family Başkan Yardımcısı Melissa Cobb’da bu konuda heyecanlı. del Toro’nun kariyeri boyunca yarattığı Pan’s Labyrinth’teki canavarlar ve The Shape of Water’daki su yaratıkları gibi unutulmaz ve etkileyici karakterlerle ve ustalıkla şekillendirdiği sihirli dünyalarla insanları büyülemesi, Netflix ekibini de heyecanlandırıyor.

Görsel: Netflix
Manşet görseli: Cindy Ord, Getty Images for DreamWorks Animation Television