Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oscar Adayı Filmlere Samimi Afişler

Oscar Adayı Filmlere Samimi Afişler

Her sene Oscar adayları açıklandığında kendi dürüst yorumlarıyla filmlerin afişlerini yeniden yaratan The Shiznit, 2018 Oscar adayı filmlerinin posterlerini yayınladı.

Oscar başlayacak, kim aday olacak, aday olduktan sonra kim kazanacak, hangi film kaç ödül alacak? Bu ve bunun gibi sorular yılın yarısını kaplıyor zaten. O yüzden Oscar üzerine düşünecek, filmleri izleyecek, filmlerle ilgili de bol bol şaka yapacak süremiz oluyor. The Shiznit de sinema üzerine zengin içeriğe sahip bir site ve Oscar adayı filmlerin yıllardır isimlerini ve söylemlerini değiştirerek filmleri şakalıyorlar. Hepsi belki kahkaha attırmıyor ama bütünü kahkaha attıran bir içerik ortaya çıkıyor. Biz de daha önce 2015 yılı filmlerinin esprili versiyonlarını sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de The Shiznit 2018 adayları açıklandığı gibi Oscar adayı filmlerin dürüst posterlerini bizlerle paylaştı. Biz de sizlere bu komik haberi vermesek olmazdı.

Oscar Adayı Filmlere Dürüst Birer Bakış Açısı

Posterlerden bağımsız bu sene Oscar adayı filmlere baktığımızda güzel adaylar görüyoruz ama. Aday olan filmler Altın Küreleri kendi aralarında paylaştı. Hatta Altın Küreler dışında bir diğer Oscar habercisi olan ödül BAFTA’da da adaylıkları paylaştı. Yani anlayacağınız filmler iddialı ve güzel bir rekabet bizi bekliyor. Gerçi Oscar tarzı ödüller hangi yıl acaba biz izleyicilere iddialı gelmedi ki? Ama bu sene, Margot Robbie I, Tonya filmindeki herkesi kendine hayran bırakan rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında; Guillermo del Toro ve adeta 2 saatlik bir şiir olan filmi Shape of Water En İyi Film ve En İyi Yönetmen gibi önemli dallarda adaylar. Ya da bu sene izleyen herkesi bir kere “vov”latan kulaktan kulağa “bu filmi izlemezsen olmaz ama aaa” diye yayılan Get Out da En İyi Film dalında aday. Filmlerden uzun uzun bahsetmek istemiyorum ama 4 Mart’tan evvel Oscar filmlerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Pişman olmazsınız.

Call Me By Your Name
Aday: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Timothée Chalamet), Orijinal Şarkı, En İyi Uyarlama Senaryo.


Get Out
Aday:
 En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Daniel Kaluuya), En İyi Yönetmen, Orijinal Senaryo.


Shape of Water
Aday: En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Sally Hawkins), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Richard Jenkins), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Octavia Spencer), En İyi Yönetmen, Orijinal Senaryo, Sinematografi, Orijinal Film Müziği, Orijinal Şarkı, Film Kurgu, Ses Kurgu, Ses Miks, Prodüksiyon Tasarımı, Kostüm Tasarımı.


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Aday: En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Frances McDormand), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Woody Harrelson, Sam Rockwell), Orijinal Senaryo, Orijinal Film Müziği, Film Kurgu.


Lady Bird
Aday: En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Saoirse Ronan), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Laurie Metcalf), En İyi Yönetmen, Orijinal Senaryo.


Dunkirk
Aday: En İyi Film, En İyi Yönetmen, Sinematografi, Orijinal Film Müziği, Film Kurgu, Ses Kurgu, Ses Miks, Prodüksiyon Tasarımı.


The Post 
Aday: En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Meryl Streep).


Darkest Hour
Aday: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Gary Oldman), Sinematografi, Prodüksiyon Tasarımı, Kostüm Tasarımı, Makyaj & Saç Stili.


Phantom Thread 
Aday: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Daniel Day-Lewis), En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Lesley Manville), En İyi Film Müziği, Kostüm Tasarımı.


I, Tonya 
Aday: En İyi Kadın Oyuncu (Margot Robbie), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Allison Janney), Film Kurgu.


All The Money In The World 
Aday: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Christopher Plummer).


BONUS: mother!
Aday: Razzie Ödülleri – En Kötü Kadın Oyuncu (Jennifer Lawrence)

Görsel: The Shiznit
Manşet görseli düzenlenmiştir.