Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukları Tasarlamaya Teşvik Eden İglolar

Çocukları Tasarlamaya Teşvik Eden İglolar

Londralı mimar ekip Aberrant Architecture, çocuklara tasarım süreçlerini deneyimletmek için onlarla birlikte iglolar tasarladılar.

Çocukların küçük yaştan tasarım disiplinleri ile tanışmaları onların birçok konuda düşüncesini genişletiyor. Tasarım yaklaşımları ve düşünce metodları hayatta birçok yere uygulanabiliyor çünkü. Ayrıca çocukların gelişiminde sanat ve tasarımla ilgilenmeleri, sevdikleri bir şeyi üretmenin zevkine varmaları da önemli. Aberrant Architecture da bu konuda çocuklarla çalışma yapan bir ofis. Aberrant Architecture 2010 yılında David Chambers ve Kevin Haley tarafından kuruldu. Ekip kurulduğundan beri bir dizi mimari proje ve yerleştirme yapıyor. Ödüllü olan ekip, özellikle çocuklarla tasarım ve tasarım yaklaşımları üzerine pratik çalışmalar yapmayı seviyor. Londralı mimar ekip Aberrant Architecture, gençlerle tasarım ve mimarlık branşlarını bir araya getirmek için Kuzey Londra’da bulunan beş okulla birlikte çalışarak iglo şeklindeki bir yerleştirme tasarladılar. Çocuklar iglo üzerinden sanki üniversitedeymiş gibi mimari ve tasarım süreçlerini yaşadılar. İglo projesi yerel sanat merkezi Artsdepot‘da gerçekleştirildi. 8 ila 14 yaşları arasındaki 140 çocuk, 3B modellemeden yararlanarak bilgisayarda igloyu tasarladı. Buna ek olarak CNC kalıpları kullanarak yapıyı oluşturmaya da yardımcı oldular.

15 yaş altı çok genç tasarımcılardan iglolar

Tasarım süreci boyunca çocuklar mekanın nasıl anlamlanacağını araştırdılar. Mekan tasarımında mimari ve tasarım uygulamaları için gerekli olan yaratıcı ve teknik becerileri öğrenmenin onlara ne katkısı olduğunu deneyimlediler. Ve bu yaratıcı ve teknik becerileri deneyimlemek ve öğrenmek için teşvik edildiler. Başlangıçta öğrenciler kendi fikirlerini çizmeleri ve kağıt üzerinde tasarlamaları için cesaretlendirildi. Daha sonra prototip çalışmaları için elle model yapımına geçildi. Tasarımlar CNC’de modellenmiş kalıplara aktarılmadan önce 3B modelleme yazılımı kullanılarak modellendi. Mimarlar tuğlaları kendileri oluşmak için geri dönüştürülmüş kağıt ve yapıştırıcılardan imal edilmiş bir inşaat malzemesi olan kâğıt beton kullandılar. Beş okulun her birine farklı bir renk atandı. Böylece tuğlalar da farklı renk oldular.

Bitmiş tuğlaların bazılarına kilden süsler eklendi. Tuğlalar okulların ve katılımcı genç inşaatçıların isimlerini almaları için özelleştirildi. Daha sonra, her tuğla, The Cass ve Artsdepot personeli ve mezun olanlar da dahil olmak üzere gönüllü bir ekip tarafından toplanmadan önce numaralandırıldı ve etiketlendi.

Aberrant Architecture mimarları her yaştan, yetenek ve geçmişten öğrencinin evrensel sorularla ilişkisi olabileceğini düşünüyor. Öğrencilerin bu soruları zevk, güvenlik, bireysel tercihleri hakkında olabilir. İglo tasarım sürecinde çocukların 3B cisimleri elleriyle ve dijital ortamda tasarlamayı deneyimlerken ikisini kıyaslatabildiklerini de söylüyorlar. Ayrıca yeni nesillere mimari ve tasarımdaki yaratıcı süreçleri yakından göstermenin önemli olduğunu da dile getiriyorlar.

Çocukların yazının başında da dediğim gibi sanata teşvik edilmeleri çok hoş. Yani sanatı sevmiyorsa tabii ki zorlamamak gerek ilgi alanına yöneltilmeli her çocuk ama yine gerek bu proje gerek LEGO filmini çocukların yönetmesi gibi işler insanı görünce mutlu ediyor.

Part 2 of our film showing us building the Storytelling structure at artsdepot. . The Storytelling Igloo is a unique structure inspired by memories and ideas of local young people. Throughout Autumn, artsdepot and Aberrant Architecture have worked with five schools from Barnet: Woodridge Primary School, The Hyde School, The Compton School, Totteridge Academy and pupils from Colindale Primary School’s SEN cohort. The students have explored their identity and locality; their favourite places in their neighbourhoods inspiring the bricks the Storytelling Igloo is made from. . Designed by the students using 3D computer modelling software and CNC moulds created at the University of Westminster’s Fabrication Lab, the multi-coloured papercrete bricks representing the students’ stories form the igloo which will be on display in artsdepot’s Apthorp gallery from Wed 13 – Sun 31 Dec. . #aberrantarchitecture #artsdepot #storytellingigloo

A post shared by Aberrant Architecture (@aberrantarchitecture) on

Our film recording the process of making papercrete for the Storytelling Igloo Project. . The Storytelling Igloo is a unique structure inspired by memories and ideas of local young people. Throughout Autumn, artsdepot and Aberrant Architecture have worked with five schools from Barnet: Woodridge Primary School, The Hyde School, The Compton School, Totteridge Academy and pupils from Colindale Primary School’s SEN cohort. The students have explored their identity and locality; their favourite places in their neighbourhoods inspiring the bricks the Storytelling Igloo is made from. . Designed by the students using 3D computer modelling software and CNC moulds created at the University of Westminster’s Fabrication Lab, the multi-coloured papercrete bricks representing the students’ stories form the igloo which will be on display in artsdepot’s Apthorp gallery from Wed 13 – Sun 31 Dec. . #aberrantarchitecture #artsdepot #storytellingigloo

A post shared by Aberrant Architecture (@aberrantarchitecture) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.