Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avrupa “Spirited Away: Live on Stage”i Dört Gözle Bekliyor

Avrupa “Spirited Away: Live on Stage”i Dört Gözle Bekliyor

Avrupa prömiyerini Nisan 2024'te Londra’da yapacak olan “Spirited Away: Live on Stage”in gösterimi, yoğun talep nedeniyle Ağustos 2024’e kadar uzatıldı.

Hayao Miyazaki’nin 2001 yapımı Akademi Ödüllü animasyon filmi, Tony Ödülü sahibi İngiliz tiyatro yönetmeni John Caird’in sahne uyarlaması Spirited Away: Live on Stage olarak hayata geçiriliyor. Yapımın Tokyo’daki Imperial Theatre’da 2022 yılındaki gösterimi sırasında çekilen ve büyük beğeni toplayan sahne şovu; 24 Ekim’den itibaren tüm büyük dijital platformlarda, 14 Kasım’da Blu-ray olarak GKIDS’te yerini aldı. Şimdi ise gözler İngiltere’de London Coliseum’da gerçekleşecek Avrupa prömiyerinde. Londra’da 30 Nisan 2024’te sahnelenmeye başlayacak oyunun izleyiciyle buluşacağı tarih aralığı, daha başlamadan 24 Ağustos 2024’e kadar uzatıldı.

Oyun Japonca sahnelenecek

Spirited Away izleyicileri, oyunu Japonca olarak izleyecek. Elbette İngilizce alt yazılar eşliğinde sahnelenecek. Sahnede oyuncuların yanı sıra canlı orkestra, muhteşem kuklalar ve daha niceleri 10 yaşındaki animasyon karakter Chihiro Ogino’nun büyüleyici ve biraz da tedirgin edici macerasını canlandırmak üzere bir arada olacak.

Yönetmen John Caird’in açıklamaları şöyle: “2022’de oyunu hazırlarken harika zaman geçirdik ve şimdi İngiliz izleyiciyi Hayao Miyazaki’nin büyülü dünyasına kaçırabildiğim için çok mutluyum. Tanrılar ve kurbağalar, ejderhalar ve büyücüler, dev boyutlu bebekler ve sıçrayan kafalar, örümcek kollu kazancılar, yüzü olmayan yalnızlar ve genç bir kızın cesaret, kimlik ve aşk için cesur arayışıyla dolu bir dünya.”

Japonya merkezli yapım şirketi TOHO’nunBaşkanı Hiroyasu Matsuoka da şu açıklamaları yapmış: “Toho, 1970’lerden bu yana denizaşırı yapımlar için orijinal müzikallerin lisansını alıyor, ancak Toho’nun 90 yılı aşkın tarihinde ilk kez Japonya doğumlu bir iş, denizi aşıp yola çıkıyor. Japonca performans sergilemek üzere üç aylık bir süre boyunca dünyaya açılıyor. Yönetmen Hayao Miyazaki, yapımcı Toshio Suzuki ve Studio Ghibli’deki herkes tarafından yaratılan Chihiro’nun tüm dünyadaki tiyatrolarda daha da çok sevilmesini içtenlikle umuyorum.”

Görsel: Spirited Away LONDON


Bigumigu Yazarı
| GENEL