Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli Mekanları Gerçek Olsaydı

Studio Ghibli Mekanları Gerçek Olsaydı

HouseHoldQuotes, evini yenilemek isteyenlere ilham kaynağı olmak için Studio Ghibli filmlerindeki iç mekanları 3B olarak yeniden yarattı.

Studio Ghibli’nin sihirli dünyası, insanların izleyici olmanın ötesine geçmesine neden oluyor. Tasarımcılar ve sanatçılar kendi üretimlerinde bu dünyadan ilham alarak alarak nefis işler yapıyor. Marvelous Media Engine’in Miyazaki karakterleriyle yaptığı dijital zoetroplar bunun en güzel örneklerindendi. HouseholdQuotes da Miyazaki tutkunlarını mutlu eden bir içerikle adından söz ettiriyor son günlerde.

HouseHoldQuotes, Ghibli iç mekanlarını render’layarak gerçekçi mekan görünümleri yarattı

Studio Ghibli filmlerindeki rüya gibi sahnelerin en önemli parçalarından biri benzersiz iç mekanlar. HouseholdQuotes, onları gerçek dünyaya bir adım daha yakınlaştırmak için bu mekanları 3B olarak render’lamış. Hazırladıkları seride 5 farklı Studio Ghibli filminden iç mekan seçilmiş. Bunlar; The Secret World of Arrietty’den Arrietty’nin yatak odası, Spirited Away’deki Zeniba’nın mutfağı, Howl’s Moving Castle’daki Howl’un banyosu, When Marnie Was There’deki Anna’nın yatak odası ve The Cat Returns’den Cat Bureau (dev kedilerle birlikte).

HouseHoldQuotes bu içerikle kendi tanıtımını yapıyor. İngiltere’de faaliyet gösteren bu sitenin amacı, insanların tadilat işlerinde piyasadaki gerçek fiyatları öğrenebilmesi. Bütçe planı yapmak ve normalin üzerinde fiyatlarla kandırılmamak için bu sitenin üyesi olan çeşitli ustalardan ve esnaftan fiyat alıyorsunuz. Studio Ghibli iç mekanlarının yarattığı heyecanla evini yenilemek isteyenlerin ilk durağı olabileceğini vurguluyor HouseHoldQuotes. Daha önce benzer bir içerikle pazarlama çalışmasını, HomeAdvisor yapmıştı. Elektrik, sıhhi tesisat gibi alanlardaki profesyonelleri ev sahipleriyle buluşturan bu platform, Simpsonların evini 8 popüler mimari stilde yeniden yaratmıştı.

Arrietty’nin Yatak Odası (The Secret World of Arrietty, 2010)

HouseHoldQuotes

Zeniba’nın Mutfağı (Spirited Away, 2001)

HouseHoldQuotes

Howl’un Banyosu (Howl’s Moving Castle, 2004)

HouseHoldQuotes

Anna’nın Yatak Odası (When Marnie Was There, 2014)

HouseHoldQuotes

The Cat Bureau (The Cat Returns, 2002)

HouseHoldQuotes

Görsel: HouseHoldQuotes