Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mimariyi Mitolojik Yaratıklarla Birleştiren İllüstrasyon Serisi

Mimariyi Mitolojik Yaratıklarla Birleştiren İllüstrasyon Serisi

Federico Babina, ARCHIMUSE adlı yeni illüstrasyon serisinde Yunan mitolojisine ait tanrıçaları birer mimari varlık olarak tasvir ediyor.

Federico Babina her yeni projesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir sanatçı. Mimariyi; sinema, sanat tarihi, edebiyat gibi başka alanlarla harmanlayıp nefis illüstrasyon çalışmaları üretiyor kendisi. Bu defa da mitolojik yaratıklarla mimariyi birleştiriyor ve ARCHIMUSE adlı çok keyifli bir seriye imza atıyor.

Binaların kişilikleri ve ARCHIMUSE

İtalyan mimar ve grafik tasarımcı, ARCHIMUSE’da; farklı mimari yapıların içinde gizlenerek kendini kamufle eden 9 kardeş tanrıçayı tasvir etmiş. Yunan mitolojisine ait olan bu tanrıçalar (müzler/muse’lar) ilham perileri olarak da biliniyor. Her birinin ismi ve temsil ettiği yaratıcı alan şöyle sıralanıyor; Euterpe/müzik, Erato/korolu-lirik-aşk şiirleri, Kalliope/destan-epik şiir, Kleio/tarih, Melpomene/tragedya, Polymnia/kutsal şiirler, Terpsikhore/dans, Thalia/komedya ve Urania/Gök bilimi.

Sanatçı, ilham perilerini yalnızca en karanlık anlarda parlayan yıldızlara benzetiyor. Yaramaz elfler gibi gizlenen bu varlıkları ve gündelik şeyler arasında algılamamız gerektiğine vurgu yapıyor. Illüstrasyonlar, farklı kişiliklere sahip mimari yaratıkların yaşadığı mitolojik bir evren gibi. Kimi dışa dönük ve rahat kimiyse kendi kabuğuna çekilmiş görünen bu tanrıçalar, farklı güçleriyle yaratıcı enerji bekleyen izleyiciyi kucaklıyor.

Federico Babina bu çizimlerde, mitoloji aracılığıyla mimarlığın bilinçdışını ve çifte yaşamını betimlemek istemiş. Sanatçıya göre binalar kendi hayatlarını yaşayan birer varlık. Tasarımcıların hayal gücü, takıntıları, fikirleri ve korkularıyla şekilleniyorlar ve bu dünyada fantastik yaratıklar gibi yaşamaya başlıyorlar. Onları benzersiz kılan kişiliklere ve onlara hayat veren bir ruha sahipler.

Serinin tamamına buradan göz atabilirsiniz. Federico Babina’nın çalışmalarını internet sitesiInstagram’ıYouTube kanalı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

ARCHIMUSE ARCHIMUSE ARCHIMUSE

Görsel: Federico Babina