Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moda Mimarlarının Portreleri

Moda Mimarlarının Portreleri

Mimar ve illüstratör Federico Babina "FASHIOFF" adlı yeni serisinde, moda markalarını var eden ikonik tasarımcıların portrelerini çizdi.

Edebiyat, sinema, sanat tarihi, mitoloji gibi alanlarla mimariyi harmanlayan İtalyan mimar ve illüstratör Federico Babina, uzun süredir kalplerimizi fetheden işler çıkarıyor. Kendisi bu defa moda dünyasından ilham alarak yeni bir illüstrasyon serisi hazırlamış. Geometrik soyutlama yaklaşımıyla çizdiği bu yeni seri FASHIOFF adını taşıyor.

Moda kahramanlarının yüzlerinden oluşan illüstrasyon serisi: FASHIOFF

FASHIOFF serisi, ikonik modacıların aşırı minimalist bir yaklaşımla çizilmiş portrelerinden oluşuyor. Aslında bu proje, Babina’nın bir süredir yürüttüğü daha geniş bir çalışmanın (bir portreyi oluşturan temel unsurların basitleştirilmesi ve tanımlanması üzerine bir araştırma). parçası. Buradaki fikir, figüratif temsili özünü kaybetmeden neredeyse soyut bir yeniden üretimle gerçekleştirmek. Böylece portre, merkezi bir matrisin etrafında geometrik şekillerin iç içe geçtiği bir yapı haline geliyor. FASHIOFF portreleri modanın özüne ve halkın belirli endüstri ikonları hakkında sahip olduğu imaja dayalı. Babina’nın kendi deyimiyle onlar “moda mimarları”nın yüzleri.

İllüstrasyon serisi; Karl Lagerfeld, Coco Chanel, Donella Versace ve Jean Paul Gaultier gibi moda tasarımcılarının 20 renkli ve birbirinden hoş portesini içeriyor. Her portre, o modacıya has imza özellikleri taşıyor. Böylece ya görür görmez tanıyabiliyorsunuz ya da en azından tahmin yürütmeniz kolaylaşıyor. Babina bu moda insanlarının, tüketiciler gibi altı ayda bir imajını değiştirmediğine; genellikle de imajlarını sonuna kadar koruduklarına dikkat çekiyor. Seri; moda kahramanlarının temel özelliklerini basit çizgiler, geometriler ve hoş bir renk paletiyle yakalayarak benzerliği korumak gibi zor bir misyon üstleniyor.

İllüstrasyonların tamamını burada görebilirsiniz. Federico Babina’nın yeni çalışmalarını ise buradan takip edebilirsiniz.

Videoyu izlemediyseniz aşağıdakilerin kim olduğuna dair tahmin yürütüp kendinizi test edebilirsiniz. Cevaplar, sırasıyla sayfanın el altında!

FASHIOFF

FASHIOFF

FASHIOFF

FASHIOFF

FASHIOFF

Cevaplar: Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Coco Chanel, Armani, Versace

Görsel: Federico Babina