Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonlarla Şehirlerin Harmanlandığı İllüstrasyonlar

İkonlarla Şehirlerin Harmanlandığı İllüstrasyonlar

Severek takip ettiğimiz İtalyan çizer Federico Babina, INKONICITY adlı illüstrasyon serisinde 21 şehri ikonlarıyla bir araya getirdiği çizimler yapıyor.

Kama sutra pozisyonlarını, önemli ressamların stilini ve masalları temsil eden mimari illüstrasyonlarıyla daha önce çalışmalarına yer verdiğimiz Federico Babina, bu defa INKONICITY başlıklı illüstrasyon serisiyle karşımızda.

Grafiğe bakış açısı ve ona dair hisleri kuvvetli olan Babina, INKONICITY serisi ile bizlere dünyanın en sevilen şehirlerinin bazılarını gösteriyor. Pekin’den Berlin’e, İstanbul’dan Paris’e Babina her kentin kültür ve ikonografisinden beslenen özelliklerini görsel olarak canlandırıyor. Bu görsel verileri de insan bedenine benzer yapılarda bir araya topluyor.

Kültür ve Sanat Mirasının Birleşimi

Buenos Aires’te tango yapan bir çift ya da Rio de Janiero’daki Kurtarıcı İsa heykeli gibi sabit figürleri illüstrasyonlarının merkezinde bulunduruyor Babina. Çevrelerinde ise onları tamamlayacak geometrik şekiller ve çizgiler kullanıyor. Şehirlere özgü geleneksel yiyecekler, şehirlerin ünlü sanat eserleri, bilinen ana bölge ve yerler gibi bilgiler de şehirlerin illüstrasyonlarına katkıda bulunuyor. Böylece şehirlerin görsel yol haritası çıkarılıyor. Çizimlerinde ve yarattığı konseptte Babina’ya yardımcı oluyor bu detaylar.

Her bir çizim, şehirler için bir rehber kitap tadında. 21 parçadan oluşan seride Londra, İstanbul, Tokya, Pekin, Rio de Janiero gibi şehirler ve onları betimleyen ikonlar var. Ayrıca Babina’nın tasarımlarını Society6 dükkanından da satın alabiliyorsunuz.

Görsel: Federico Babina