Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları

İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları

Taschen, Ernst Haeckel'in biyoloji illüstrasyonlarından derlediği "The Art and Science of Ernst Haeckel" adlı kitabı yayınladı.

Alman biyolog, sanatçı ve filozof Ernst Haeckel (1834-1919), yaşamını bitki ve hayvan türlerini inceleyerek geçirdi. Haeckel’in ilgi alanlarının merkezi evrimdi. Organizmaların biyolojik gelişimi ve türlerin evrimsel gelişimi teorisini geliştirerek Darwin’in çalışmalarını ilerleten bilim insanlarından biri oldu. Haeckel biyogenetiğin temel yasasını oluşturdu. Biyolojide benzer sınıfları tanımlayan şube ve ekoloji terimlerini ilk kullanan bilim insanı olmuştur. Haeckel incelediği türleri tüm bilimsel detaylarıyla çizerek kayıt altına alıyordu.

Ernst Haeckel, doğadaki keşiflerini biyoloji illüstrasyonları ile belgeledi

Haeckel yaşamı boyunca yüzlerce biyolojik illüstrasyon çizdi. Bu illüstrasyonlar, yaptığı keşifleri geniş kitlelere ulaştırma amacını taşıyordu. Bu görsel başyapıtlarda ele aldığı konulara ek olarak Haeckel birçok mikrop keşfetti ve ekoloji ile kök hücre gibi günümüzde yaygın olarak bilinen bilimsel terimi türetti. Taschen’in yayınladığı The Art and Science of Ernst Haeckel başlıklı yeni kitap, 19.yüzyılda yaşamış bu müthiş bilim insanının en önemli çizimlerini bir araya getiriyor. 704 sayfalık bu seçki, özellikle Darwin’in evrim teorisini büyük ölçüde destekleyen araştırmalarından 450 çizim, suluboya ve eskiz içeriyor. Seçkide yer alan en önemli işler arasında, 1899-1904 yılları arasında yayınlanan ve çeşitli organizmalara ait 100 baskının bir araya getirildiği Kunstformen der Natur (doğadaki sanat formları) bulunuyor.

İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları

İnanılmaz Detaylarıyla 19. Yüzyıl Biyoloji İllüstrasyonları

Görsel: Taschen