Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Catriona Secker’ın Biyoloji Kitaplarından Esinlendiği Tuhaf Varlıklar

Catriona Secker’ın Biyoloji Kitaplarından Esinlendiği Tuhaf Varlıklar

Catriona Secker, illüstrasyonlarında biyolojik unsurları hayal gücüyle yorumlayarak hibrit yaratıklara hayat veriyor.

Bilimin sanatçıların estetik yaklaşımı için ilham kaynağı olduğuna sık sık şahit oluyoruz. Ansiklopedilerdeki vintage estetikle fantastik deniz canlıları tasvir eden Marine Creatures serisi, Elin Thomas’ın keçe ve tığla yarattığı küf ve bakteri kolonileri, Vasil Hnatiuk’un Synthetic Biology videosu, Bang Sangho’nun hücre ve kozmos gibi karmaşık yapılardan ilham alan illüstrasyonları bunun en çarpıcı örnekleriydi. Ernst Haeckel’in 19. yüzyıl biyoloji illüstrasyonları da kendi başına sanat eserinden farksızdı. Catriona Secker da mikrobiyoloji öğeleri başta olmak üzere bu türden kaynakları hayal gücüyle birleştirerek büyüleyici eseler üretiyor.

Organik totemler

Catriona Secker, grafit kalem kullanarak yaptığı çizimlerde biyoloji ders kitaplarından ve eski doğa tarihi kitaplarından esinleniyor. Çalışmalarında bir hamam böceğinin üreme sisteminden tutun da hücre kültürlerine, virüslere, embriyolara kadar pek çok biyolojik öğenin izlerini görmek mümkün. Bu öğelere gözler ekliyor, yüz ifadeleri olan eşsiz birer canlı gibi tasvir ediyor. Bazen bir bitkiyle hayvana ait unsurları tek bir canlıda birleştiriyor bazen de bunları totem gibi üst üste diziyor. Çoğunlukla siyah beyaz işler üretiyor ancak bazı çalışmalarında pembe, kahverengi ve sarı tonlarında ara renkler kullanıyor.

Çizimlerini büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğini Instagram’ındaki yapım aşaması videolarında görmek mümkün.

Sydney’de yaşayan sanatçının çalışmaları Hong Kong, Avustralya ve dünyanın daha pek çok noktasında sergilenmiş. Son çalışmaları İngiltere’de WOW x WOW Gallery’de düzenlenen karma sergide 31 Ocak’a kadar izleyiciyle buluşacak.

Catriona Secker Catriona Secker Catriona Secker

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.