Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ansiklopedilerdeki Vintage Estetikle Deniz Yaşamı İllüstrasyonları

Ansiklopedilerdeki Vintage Estetikle Deniz Yaşamı İllüstrasyonları

Vladimir Stankovic, Marine Creatures adlı illüstrasyon serisinden yarı bilimsel yarı masalsı bir estetikle deniz canlılarını tasvir ediyor.

Avustralyalı illüstratör Vladimir Stankovic, diğer çizerlerden belirgin bir şekilde ayırt edebileceğiniz ince bir üslup yakalamış. Çizimlerine baktığınızda eski ansiklopedilerden ve bilimsel kitaplarından aşina olduğunuz vintage bir estetik görüyorsunuz.

Doğa tarihine modern illüstrasyonlar

Vladimir Stankovic genellikle doğadan ya da doğadan ilham alan fantastik illüstrasyonlar üretiyor. Marine Creatures adlı serisinde deniz yaşamının derinliklerindeki dünyayı ele alıyor ve kendi üslubuyla gerçekçi çizimler yaratıyor. Pastel tonlardaki renk paletiyle ve ince detaylarıyla bu o kadar renkli bir gerçekçilik ki hiçbir şekilde izleyiciyi sıkmıyor. Stankovic, çizimlerini elle kağıt üzerine yapıyor ve su bazlı boya ile renklendiriyor. Son aşamada ise Photoshop kullanarak çizimleri sunuma hazır hale getiriyor.

Stankovic eşsiz tarzıyla farklı seriler yaratmış. Örneğin peri masallarını, bitkileri ve böcekleri ele as aldığı illüstrasyon projeleri var. Deniz canlılarına ilgi duyuyorsanız ve Marine Creatures’in tadı damağınızda kaldıysa, Stankovic’in fantastik karakterleri bilimsel bir havada resimlediği Tales of the See serisine de bakmanızı tavsiye edebilirim. Sanatçı oseride de; deniz kızlarını, deniz kızlarına eşlik eden balinaları, deniz erkeklerini, ahtapotları ve daha pek çok yaratığı ağırlayan sihirli bir evren yaratmış.

İllüstratörü ayrıca Instagram ve Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Vladimir Stankovic