Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klonlarınız Geleceğiniz İçin Savaşıyor

Klonlarınız Geleceğiniz İçin Savaşıyor

DNB Bank, yeni reklam filminde kariyer seçiminde yaşanan ikilemleri farklı meslekleri temsil eden klonları kavgaya tutuşturarak görselleştiriyor.

Sonbahar-Kış kampanyası için Macy’s, bir kadının olabilecek en iyi versiyonuyla karşılaşmasını ve kendinin bu daha iyi ikizini yakalama çabasını anlatmıştı. Norveçli banka DNB ise bu “doppelganger” fikrini bambaşka kariyer seçimi bağlamı içerisinde uyguluyor ve genç bir kadını kendinin farklı versiyonlarıyla çarpıştırıyor.

Reklam ajansı Try Oslo tarafından hazırlanan “Clones” isimli film; bankanın kariyer danışmanlık sitesini tanıtmak için hazırlanmış. doğru kariyeri seçmenin zorluklarını ilginç bir şekilde anlatıyor. Joe Vanhoutteghem tarafından yönetilen 90 saniyelik filmde, genç bir kadının geleceğiyle ilgili vermeye çalıştığı kararları ve değerlendirdiği alternatif meslekleri kadının farklı klonları olarak izliyoruz.

Farklı Meslekleri Temsil Eden Klonlar

Kafa sesini duyduğumuz genç kadın, filmin başından doktor olmayı düşünüyor. Bir yandan da içinde sanat aşkı var. Bir aynada kendini beyaz doktor önlüğüyle görürken başka bir yerde ressam klonu devreye giriyor. Ressam ve doktor klonlar bir kavgaya tutuşmuşken hostes klon geliyor. Derken onlarca farklı mesleği temsil eden klon beliriyor ve hepsi birden kavgaya giriyor. Üstelik hepsi kavgada kendi mesleklerini anıştıran taktiklerle savaşıyor. Aşçı klonlar pasta fırlatıyor, kimyager deney tüpünü kırıyor.

kariyer_dnb bank_try oslo_clones_norveç_bigumigu_7 kariyer_dnb bank_try oslo_clones_norveç_bigumigu_7 kariyer_dnb bank_try oslo_clones_norveç_bigumigu_7 kariyer_dnb bank_try oslo_clones_norveç_bigumigu_7

“Geleceğiniz uğruna kavga etmeye değer.” sloganıyla sonlanan film; kariyerimizi seçerken içimizde yaşadığımız kararsızlıkları ve kendi kendimize ettiğimiz kavgaları eğlenceli bir şekilde görselleştirmeyi başarıyor. Herkesin içinden geçen hayallerini kovalamak, çok para kazanmak, sevdiği şeyi yapmak gibi kaygıları ve o soyut ikilemi, somut bir klon savaşına dönüştürüyor. Buradan da kavgayı sonlandırmak için kariyer danışmanlık sitesine yönlendiriyor.

Künye:

Reklamveren: DNB Bank
Reklam Ajansı: Try Oslo
Sanat Yönetmeni: Egil Pay, Anette Bellika Finnanger, Sebastian Rasch
Reklam Yazarı: Mads Rolland Krogh, Lars Joachim Grimstad
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Arne Eggen, Kristina Skogen
Yapım Şirketi: Bacon
Yapımcı:  Øystein Dyb
Yönetici Yapımcı: Magne Lyngner
Post Prodüksiyon Yapımcısı: Eli Mari Sandal
Hizmet Şirketi: Radioaktive Film
Görüntü Yönetmeni: Daniel Voldheim
Renklendirme: Julien Alary
Ses Tasarım: Adrian Aurelius
Müzik:  “Figure it out” – Haviah Mighty

Görsel: YouTube