Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Olmak İstediğiniz Halinizle Karşılaşsanız…

Olmak İstediğiniz Halinizle Karşılaşsanız…

Macy's İlkbahar koleksiyonunu duyurduğu filmde; kendisinin daha şık, daha havalı, daha özgüvenli versiyonlarıyla karşılaşan kadınları ekrana getiriyor.

İlkbahar yaklaşırken moda ve giyim markaları da yeni koleksiyonları hazırlamaya başladı. Hal böyle olunca yeni yeni reklam filmleri de karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de Macy’s için hazırlanan “The Chase” isimli film. Çeşitli kadınların, daha havalı ikizleriyle karşılaşmasını anlaran bu eğlenceli film, kadınları olmak istedikleri kadını bulmaya çağırıyor.

Markanın yeni ajansı BBDO New York tarafından hazırlanan film, aslında bildik bir senaryo içeriyor. Hani, daha iyi görünmek ya da giyinmek istediğimiz halde yorgunluk veya koşturmacadan üstümüze bir şey atıp çıktığımız günler vardır… Kendimizi ya da giydiklerimizi pek beğenmediğimiz için özgüvensiz de hissederiz.  İşte bu anlara dokunuyor bu film.

90 saniyelik film; sıradan bir kıyafet içindeki hoş bir genç kadınla açılıyor. Elinde telefonu, bir yere yetişmeye çalışıyor, bir koşturmacası var belli ki. Birden kadın bir restoranın içerisinde kendini görüyor. Şık giyinmiş, havalı, özgüveni yüksek, dingin bir kadın oradaki. Ama o, yine de kendisi. Bir nevi daha havalı bir “doppelganger” denebilir. Kadın şok içinde, o kadına yani kendisine bakıyor. Ve Blondie’nin kült şarkısı “One Way or Another”ı söylemeye başlıyor. (Bilmeyenler için şarkının sözleri bir kadının öyle ya da böyle bulacağını, elde edeceğini söylediği bir aşka dair. Dolayısıyla bu bağlamda söylendiğinde sözler farklı bir etki yapıyor.)

Bu kadının akabinde başka kadınlar da görüyoruz. Hepsi sıkılmış, bunalmış ve bakımsız hissettikleri anlarda olabilecekleri kadınlarla, belki de potansiyelleriyle karşılaşıyorlar.  Sıkkın sıkkın ofiste evrak dağıtan bir kadın, kendini şık bir iş kıyafeti içinde sunum yaparken görüyor. Bir diğeri motosikletine atlayıp giderken kendini izliyor. Hepsi, kendilerinin daha özgüvenli, daha istediğini yapan versiyonlarıyla karşılaşıyorlar ve Blondie eşliğinde o hayalin peşinden gidiyorlar.

macy's_bbdo new york_the chase_abd_bigumigu_ macy's_bbdo new york_the chase_abd_bigumigu_

Özgüveni Yüksek İkizinizle Karşılaşmalar

Filmin hoşluğu, bu doppelganger kadınların sadece daha şık veya daha güzel olmaları değil. Elbette güzel ve bakımlı hissettirecek şekilde giyinmenin de özgüvenle ilişkisi yadsınamaz ama tüm olay bu değil filmde. Kendilerine duydukları güveni etraflarına yayan, güçlü ve istediğini bilen bir duruş sergileyen bu kadınlar, günlük hayat içine hapsolmuş halimize daha fazlası olabileceğimizi hatırlatıyor aslında. Meselenin sadece “kıyafet” olmaması, bunun ötesinde kadınları gerçek potansiyellerine ulaşmaya çağırması güzel bir nokta olmuş.

Televizyon ve dijital ortamda yayına giren film sosyal medya çalışmalarıyla da destekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Macy’s
Reklam Ajansı: BBDO New York
Yetkili Yaratıcı Yönetmen, Küresel: David Lubars
Yetkili Yaratıcı Yönetmen, New York: Greg Hahn
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Danilo Boer, Marcos Kotlhar
Yaratıcı Yönetmen Yardımcısı: Cesar Finamori, Roberto Danino, Joao Unzer, Kathryn Kvas
Proje Yöneticisi: Noreen Masih
Yönetici Yapımcı: Dan Blaney
İş İlişkileri Yönticisi: Nancy Espinal
Müzik Yönetmeni: Rani Vaz
Planlama Grup Yönetmeni: Lindsey Gonnella
İletişim Planlama: Julie Naidu
Senior Yönetmen: Corey Cirillo
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Lauren Munilla
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Justin Perrelli
Müşteri Temsilcisi: Clare Driggs
Müşteri Temsilcisi Asistanı: Maddy Bell
Yapım: MJZ
Yönetmen: Nicolai Fuglsig
Uygulayıcı Yapımcı: Laurie Boccaccio
Yönetici Yapımcı: Emma Wilcockson
Görüntü Yönetmeni: Greig Fraser
Yönetmen Asistanı: Adam Somner
Yapım Tasarımcısı: Jahmin Assa
Kurgu: Work
Kurgucu: Rich Orrick
Post Production / Görsel Efekt: Blacksmith
Görsel Efekt Süpervizörü: Daniel Morris
Müzik: Sound Tree
Aranjman ve Yapım: Luis Almau, Peter Raeburn, Luke Fabia
Sound Tree Yapım: Jay James
Ses Koçu: Kyra Selman
Miksaj: Sonic Union
Miksaj Sanatçısı: Steve Rosen
Ses Tasarım: Brian Emrich
Grade: Tom Poole @ Company 3

Görsel: YouTube