Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes-Benz Yeni Reklam Filminde 1990 Yılına Geri Dönüyor

Mercedes-Benz Yeni Reklam Filminde 1990 Yılına Geri Dönüyor

BBDO South Africa'nın Mercedes-Benz için hazırladığı kısa filmde 1988 yılında otomobiliyle uçurumdan yuvarlanarak kaza yapan Christopher White oynuyor.

BBDO South Africa Mercedes-Benz için hazırladığı kısa filmle Mercedes-Benz’in 1990 yılında hazırladığı reklam filmine geri dönüyor. Cape Town, Chapman’s Peak dağında 1988 yılında Mercedes-Benz otomobili ile uçurumdan yuvarlanan Christopher White o kazadan sağ kurtulmuş ve bu olay şirketin otomobillerinin sağlamlığı açısından örnek teşkil edecek bir durum oluşturmuştu.

30 katlı bir binanın yüksekliğine eş değer bir uçurumdan yuvarlanan White, şirketin iddiasına göre emniyet kemeri ve Mercedes-Benz sağlamlığı sayesinde bu büyük kazadan sağ kurtulmuştu. Mercedes-Benz bu olayın sonrasında 1990 yılında emniyet kemeri ve sağlamlığı ön plana çıkararak bir reklam filmi hazırlamıştı.

Christopher White aynı rotada Mercedes-Benz’in otonom sürüş özelliğini deneyimliyor

Şirket akıllı sürüş özelliğine sahip S-Serisi otomobillerinin Güney Afrika pazarına açılması şerefine bu tarihi günü yeniden canlandırdı. Christopher White yine sürücü koltuğundaydı ancak kaza yaptığı o virajı bu sefer kendisi değil Mercedes-Benz’in akıllı sürüş özelliğine sahip aracı kendisi geçecekti. Mercedes-Benz pazarlama direktörü Selvin Govender, Christopher White ile konuşarak olayın geçtiği yerde tekrar bir reklam filmi çekmek istediklerini ve aynı yolu tekrar geçmesini isteklerini söylüyor. White, biraz sonra kendisine olacaklardan habersiz, aynı yolu kaza yaptığı otomobille geçiyor. Selvin Govender aynı yolu tekrar yeni S-Serisi otomobille geçmesini de istiyor. Ancak diğerinden farklı olarak otomobilin otonom sürüş özelliğini göstermek için tüm yetkiyi otomobile bırakmasını istiyor. White her ne kadar çekinse de teklifi kabul ediyor ve Mercedes-Benz’in otonom sürüş özelliğini ağır bir trafik kazası yaşadığı yol üzerinde deneyimliyor.

Eski görüntülerin, fotoğrafların ve gazete kupürlerinin kullanıldığı, kendisinin ve yakın çevresinin de görüşleri bulunan reklam filmi, kısa film formatında çekildi. Christopher White aynı yolu 30 yılı aşkın bir süre sonra otonom sürüş özelliği ile geçmiş oldu. Hazırlanan reklam filmi 33. London International Awards ödül töreninde biri altın olmak üzere toplam üç ödül kazandı.

Künye

Müşteri: Mercedes-Benz
Ajans: BBDO South Africa
CCO: Mike Schalit
Marka Temsilcisi: Selvin Govender
Sanat Yönetmeni: Steven Tyler
Yapımcı: Lee-Ann Jacobs
Yaratıcı Yönetmen: Tim Beckerling
Yönetmen: Lourens van Rensburg
Editör: James OSullivan
Prodüksiyon Şirketi: 7 Films
İdari Yaratıcı Yönetmen: Brad Reilly
Ses: Audio Militia
Post-Prodüksiyon: Ludus

Görsel: Youtube