Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bacaklarını Kaybeden Köpeğe Mercedes-Benz’den Yürüteç

Bacaklarını Kaybeden Köpeğe Mercedes-Benz’den Yürüteç

Mercedes-Benz Vans USA, arka ayaklarını kazada kaybeden Bunny için sosyal medyada yapılan yoruma duyarsız kalamadı ve ona özel bir Mercedes-Benz yürüteç yarattı.

Mercedes-Benz Vans USA ekibi, Bunny isimli köpek için özel bir Mercedes-Benz tekerlekli sandalye/yürüteç yarattı. Bu sayede bu şirin mi şirin dostumuz bacaklarını kaybetmeden önceki kadar kolay ve hızlı bir şekilde etrafta koşuşturabiliyor. Şimdi gelin Bunny’nin hikayesine en baştan göz atalım.

Bunny’ye Meksika’da bir otomobil çarpmış ve bu kazanın sonucunda ne yazık ki iki arka ayağının da kesilmesi gerekmiş. Ne acıdır ki, kazadan sonra ona bakan aile de onu terk etmiş. Bu trajedilerin ardından sokak hayvanlarını kurtarma gönüllüsü Henry Friedman bu tatlı kızın bakımını üstlenmiş. Henry Friedman tarafından görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Bunny, kısa süre içinde ünlenmiş.

Tekerlekli sandalyelerin Mercedes-Benz’i

Paylaşımlara yapılan “Bunny’nin tekerlekli sandalyelerin Mercedes-Benz’ini hak ettiği” şeklindeki yorum, Friedman’ın çok hoşuna gitmiş ve bu onu, Bunny’ye yardım eli sağlayıp sağlayamayacağını görmek için otomobil devine ulaşmaya motive etmiş.

Marka bu isteğe çok olumlu bir şekilde yanıt vermiş. Köpeğe üzerinde “Bunny’s Benz” yazan bir plakası olan özel bir yürüteç hediye etmiş. Artık Bunny’nin arka ayakları olan araç, evcil hayvanlar için yürüteç üreten Eddie’s Wheels tarafından tasarlanmış.

Mercedes-Benz ekibi, Bunny’nin yürüteci hakkında, “Tüm zamanların en sevdiğimiz aracı” dedi

Her evcil hayvan yürüteci farklı şekilde inşa ediliyor. Yürüteci özelleştiren kişi/şirket, her birimi belirlemek için kullanıcının ağırlığını, yaşını ve aktivite düzeyini hesaba katıyor. Ayrıca bazı hayvanlar için ekstra destek kayışları veya kuşaklar eklenmesi gerekebiliyor. Tatlı Bunny’nin yürüteci o kadar başarılı olmuş ki hemen yürütece uyum sağlamış. Çok hızlı bir şekild ekoşabilmiş hatta yürüteciyle merdivenlerden bile sorunsuzca inebilmiş. Mercedes-Benz Vans USA, yürütecin muhtemelen “tüm zamanların en sevdiğimiz aracı” olduğu şeklinde bir açıklama yapmış.

Bunny artık karavanda yaşayan ve seyahat eden koruyucu ailesiyle birlikte yeni maceralara atılıyor. Bunun bir reklam çalışması ya da tek defalık bir jest olmaktan öteye geçmesi, tüm otomobil üreticilerinin sürekli sorumlu hissedecekleri bir geleneğe dönüşmesi dileğiyle.