Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes-Benz İlk Sanal Gösteri Otomobilini LoL İçin Tasarladı

Mercedes-Benz İlk Sanal Gösteri Otomobilini LoL İçin Tasarladı

Mercedes-Benz, League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası için özel olarak tasarladığı sanal otomobili tanıttı.

Şeffaf tekerlekleri, dijital mavi astarları ve fütüristik görünümüyle klasik Mercedes tarzından oldukça uzak görünen bu otomobilin sözlük anlamıyla gerçek dünyada yeri yok. Mercedes-Benz, Riot Games’in yapımcısı olduğu League of Legends oyununa özel olarak tasarladığı sanal gösteri otomobilini düzenlediği bir etkinlikle tanıttı.

Şirket, Riot Games ile 2020 yılında başlayan iş birliğini yakın zamanda 2025 yılına kadar uzatma kararı almıştı. Bu iş birliğinin bir parçası olarak League of Legends oyununun bu yıl düzenlenecek olan dünya şampiyonasına özel olarak sanal bir otomobil tasarladı.

Oyun dünyasındaki ilk sanal gösteri otomobili olan yeni Mercedes tasarımı, Grammy ödüllü Lil Nas X tarafından League of Legends (LoL) dünya şampiyonası etkinliğine özel hazırlanan şarkının video klibinde yer aldı.

Mercedes-Benz’in LoL hayranları için hazırladığı ikinci sürpriz ise League of Legends tasarım öğelerinin Mercedes‑Benz MBUX bilgi-eğlence sistemlerine entegrasyonu. San Francisco’daki LoL hayranları 3 Kasım’dan itibaren Mercedes EQS dijital araç ekranları üzerinden LoL’deki araç içi öğelerin ön izlemesini yapabilecekler. 12. League of Legends Dünya Şampiyonası 29 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Görseller: Twitter, Youtube, Instagram