Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gözü Kapalı Oyun Oynayabilenler İçin Bir Meydan Okuma

Gözü Kapalı Oyun Oynayabilenler İçin Bir Meydan Okuma

İnternet tarayıcısı Opera GX, yeni TikTok kampanyasıyla oyun dünyasındaki engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

İnternet tarayıcısı Opera GX, bir TikTok meydan okumasıyla oyunseverleri ünlü Twitch oyuncusu Blind Warrior Sven gibi görmeden yalnızca sesleri duyarak oyun oynamaya davet ediyor. Marka yeni kampanyasını Madrid merkezli reklam ajansı Officer & Gentleman tarafından hazırlanan reklam filmi ile duyurdu.

6 yaşında kansere yakalanarak görme yetisini kaybeden Hollandalı Sven Van de Wege, kendi ifadesiyle o yıllarda görmeden oynamanın yeni bir yolunu keşfetmiş. Öyle ki, bu yol onun Street Fighter ile başlayan oyun tutkusunu Redbull Esports takımının profesyonel oyunculuğuna kadar getirmiş.

#GamingForAll hashtagi ile başlatılan TikTok meydan okumasında, oyunseverler en sevdikleri oyunu gözleri kapalı olarak oynayıp oyun kaydını kampanya hashtagi ile platforma yükleyecekler. Opera GX, yüklenen her video için engelli bireylerin oyun dünyasına aktif katılımlarını desteklemek amacıyla çalışan Able Gamers adlı kuruluşa 0.5 dolar tutarında bağışta bulunacak.

Dün başlayan kampanyanın lansmanı 2 Ekim tarihinde canlı bir etkinlikle Amsterdam’da yapılacak. Katılımcılar etkinlikte Blind Warrior Sven ile tanışarak ona meydan okuma okuyabilecekler. Ayrıca lansman akşamı The Core ESports adlı TikTok kanalı üzerinden özel bir yayın gerçekleştirilecek.

Sven Van de Wege’in kısa ama etkileyici kişisel hikayesini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Görseller: Opera GX, Youtube