Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Z Kuşağına Meydan Okuyan Tabaklar

Z Kuşağına Meydan Okuyan Tabaklar

Knorr, gençlerin gıdaya bakış açılarını değiştirmek amacıyla hazırladığı yeni TikTok kampanyasında alternatif gıda malzemesi olarak sunduğu böceklerle Z kuşağına meydan okudu.

Tüketilen gıdaları çevresel etkisi daha düşük alternatifleriyle değiştirmek üzere 2021 yılında gıdada sürdürülebilirlik hareketi “Eat For Good Day”i başlatan Unilever çatısı altındaki Knorr, Z kuşağını hedeflediği yeni TikTok kampanyasıyla gençleri gıdaya bakış açılarını değiştirmek üzere alışılmadık bir deneyim yaşamaya davet etti.

@zayaan4 #AD I never back down from a dare even if it involves some bugs 😆🐛#WorldEatForGoodDay #KnorrDareToTry ♬ original sound – Zayaan

@tiffycooks Truth or Dare? What about Truth AND Dare? I was dared by Knorr to try something different. Would you eat a bug if I dared you to? #KnorrDareToTry #WorldEatforGoodDay #Ad ♬ original sound – TIFFY COOKS 🥟

TikTok ve VICE işbirliği ile IPG ajansları MullenLowe, Weber Shandwick, R&CPMK ve Swamp Motel tarafından hazırlanan “Denemeye Cesaret Et” adlı kampanyada, sürdürülebilir gıda seçeneklerini temsil eden yaygın tüketilmeyen yiyecekleri keşfetmek üzere dünyanın dört bir yanından milyonlarca takipçisi olan 11 TikTok içerik üreticisi bir araya geldi.

Kanada’dan Tiffy Cooks ve Wallace K, Hollanda’dan Kwebbelkop ve Beau, Meksika’dan Roberto, RebeO ve Come Como Sars, Güney Afrika’dan Zayaan, İngiltere’den Poppy O’Toole, Tayland’dan BANKA ve İtalya’dan Pamela Paolini kampanya için kurgulanan ve ormanda geçen “Doğruluk mu Cesaret mi?” oyununda çeşitli görevleri yerine getirdi. Bu görevlerden biri de böceklerin alternatif gıda malzemesi olarak kullanıldığı yemekleri denemekti.

Farklı böcek türlerinin yer aldığı yemekleri deneyen içerik üreticileri, bu anları kendi TikTok hesaplarından yayınladı. Bunun yanı sıra Knorr, #knorrdaretotry hashtagi ile diğer TikTok kullanıcılarını da geleneksel gıda malzemelerini alternatifleriyle değiştirdikleri benzer bir meydan okumaya davet etti. Kampanya şimdiye kadar TikTok üzerinde toplamda 7,6 milyon görüntülemeye ulaştı.

20 binden fazla yenilebilir bitki türü bulunuyorken mevcut gıda arzının yüzde 75’i sadece beş hayvan türü ve 12 bitkisel üründen elde ediliyor. Buna karşın henüz keşfedilmeyenler hariç gezegen üzerinde 2 bin yenilebilir böcek türü var. Knorr’un Küresel Marka Direktörü Niek de Rooij, projeyle ile ilgili “Elbette insanların bundan sonra hemen böcek yemeye başlamasını istemiyoruz ama onları tabaklarının gezegen üzerindeki etkisini düşünmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görseller: TikTok