Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ikea’nın TikTok Anime Serisi

Ikea’nın TikTok Anime Serisi

IKEA, ABD'de yaklaşan okula dönüş dönemi için Z kuşağına anime serisinden oluşan bir TikTok kampanyası ile sesleniyor.

IKEA ABD, yaklaşan okula dönüş (back to school) dönemi için üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı TikTok kampanyasında yaşam alanı çözümlerini Z kuşağına animelerle anlatıyor. Ailelerinin evlerinden ayrılarak bir yurt odasına veya ev arkadaşlarıyla yaşayacakları evlere yerleşen üniversite öğrencilerine yeni yaşam alanlarını kendi ihtiyaçlarına göre Ikea’nın uygun fiyatlı çözümleriyle nasıl düzenleyebileceklerini anlatan markalı anime serisi 45 saniyelik üç kısa videodan oluşuyor.

Mangadan ilham alan kısa filmler, ikonik IKEA ürünlerinin üniversite öğrencilerinin her birinin yaşamlarına depolama ve düzenleme çözümleri olarak nasıl sorunsuz bir şekilde dahil edildiğini gösteriyor. “Find Your Slice of Life: Study Space” adlı seride yer alan Buenos Aires merkezli ödüllü animasyon stüdyosu Clubcamping tarafından yaratılan animeler, Ogilvy New York imzalı ve Z kuşağının temel mecrası olan TikTok odaklı bir kampanya ile tanıtılıyor. IKEA’nın ilk anime işi, markanın ABD TikTok hesabında, resmi YouTube kanalında ve web sitesinde yayınlandı.

@ikea_usaThings in Jed and Darren’s dorm that just make sense? FRIDNÄS nesting tables, SKÅDIS and IKEA PS watering can. Make more room for your roomie (and yourself) at https://bit.ly/3DrCxkz♬ original sound – IKEA USA

Bunun yanı sıra kampanyaya eşlik eden animeler ayrıca çizgi roman olarak web sitesinde yayınladı. Animelerin kahramanları Rita, Darren ve Luna’nın biyografileri de web sitesindeki yerini aldı. IKEA’nın Clubcamping imzalı animelerini aşağıdaki videolarda izleyebilirsiniz.


Görseller: Youtube