Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA İkonik Dizilerin Oturma Odalarını Yeniden Yaratıyor

IKEA İkonik Dizilerin Oturma Odalarını Yeniden Yaratıyor

Publicis Spain tarafından, IKEA için hazırlanan IKEA Real Life kampanyası hafızalara kazınan dizilerin ikonik odalarını içeriyor.

IKEA’nın bu seferki kampanyasında ikonik diziler yer alıyor. Ünlü dizilerin bir görüşte tanınan ve hafızalara kazanmış odaları yeniden yaratılıyor. IKEA Real Life (Gerçek Hayatta IKEA) isimli proje Publicis Spain tarafından, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki IKEA için hazırlandı.

Şirketin ürünlerini öne çıkaran kampanya hafızalara kazınmış dizilerin yaşam alanlarının bir kopyasını içeriyor. Friends dizisindeki Monica Geller’ın dairesi, The Simpsons serisinin açılış jeneriğinde gördüğümüz turuncu koltuklu oda ve Netflix serisi Stranger Things’in meşhur ışıklı sahnesindeki oturma odası kampanya için yeniden yaratıldı.

Seçim yapılan her ürün dışında IKEA’nın alternatif ürünleri de bulunuyor

Publicis İspanya/Publicis Emil/Wysiwig/Nurun CCO’su Eduardo Marques, 60 odayı içeren bir listelerinin olduğunu ve bunların arasından üçünü seçmenin oldukça zorlu olduğunu belirtti. Bunun haricinde IKEA’daki ürün çeşitliliğine vurgu yapan Marques seçim yaptıkları her ürünün alternatifinin bulunduğunu da söyledi. Fiyatların yazıldığı kısımda görüldüğü gibi, IKEA bulunmayan ögeler yalnızca elektronik eşyalar ve kitaplar olmuş. Ajans, IKEA’nın yaşlı veya genç, geleneksel ya da modern her türlü aile yapısına uygun ürünlerinin olduğunu söylüyor. Birleşik Arap Emirlikleri nüfusunun çoğunlukla ülke dışından oluşması, her kültürden ve her kesimden insana hitap etmesini zorunlu kılıyor.

IKEA Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır ve Umman genel müdürü Vinod Jayan, IKEA ekibinin aylarca proje üstünde çalıştığını vurguladı. İkonik odaların benzerlerini yaratmak için uyumlu parçaları titizlikle seçen ekip etkileyici bir sonuca imza attı. Proje, görülen veya hayal edilen herhangi bir fikri IKEA tarafından hayata geçirilebileceğini ortaya çıkarıyor. Kampanya IKEA sosyal medya hesaplarında ve kataloglarında gösterilmesinin yanı sıra IKEA mağazalarda müşterilerin deneyimine sunulacak.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: Publicis Spain
CCO: Eduardo Marques
Yaratıcı Yönetmen: Juliana Paracencio, Luiz Vicente Simões
Sanat Yönetmeni: Diego Fernández-Cid
Metin Yazarı: Guillermo Laureano Ley Núñez
3B artist: Bruno Rodrigo de Miranda
İllüstratör: Bruno Rodrigo de Miranda
İç Tasarım: Carla Klumpenaar
Yönetici: Amer Yaghi

Görsel: adsoftheworld