Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3D Baskı ve Performansın Moda ile Birleşmesi: adidas Originals ZX 4000 4D

3D Baskı ve Performansın Moda ile Birleşmesi: adidas Originals ZX 4000 4D

Futurecraft 4D serisinin son modeli adidas Originals ZX 4000 4D ile sokak modası ve performansı aynı sneaker'da buluşuyor.

adidas, bir koşucunun ve ayağının ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen Futurecraft 3D teknolojisini 2015’te duyurdu. 3D baskı teknolojisiyle üretilen ve ayağın tüm yastıklama ihtiyaçlarına cevap verebilen Futurecraft 3D spor ayakkabının geleceğine de yön verdi. Adeta bir deney gibi başlayan ve şekillenen Futurecraft 3D konsepti adidas’ın vizyoner ve yenilikçi tasarım anlayışını da vurguluyordu. Bu sıçrama ile birlikte Futurecraft 3D “her zaman yeniyi yaratma” misyonunun da bir sembolü haline gelmişti.

Performans odaklı spor ayakkabıların en büyük amacı kişiyle bütünleşebilmesi ve sporcunun kendisini daha ileriye taşımasına destek olması. adidas’ın gelecek vizyonunda sporcunun ayak izinin esnek ve nefes alabilen bir karbon kopyasını yaratmak yer alıyor. adidas, baskı noktalarını eşleştirilerek sporcuya eşlik etmek ve en iyi koşu deneyimini sunmak amacını taşıyor. Bu gelecek vizyonunun bir parçası olarak adidas mağazasına girip kısa bir süre koşu bandında yürüdükten sonra sporcunun ayak yapısı incelenip ona göre ayakkabı tabanının 3D baskı ile üretilmesi hedefleniyor. Böylece sporcular tamamen kişiselleştirilmiş ve kendilerine özgü bir deneyim yaşayabilecek.

Dijital Işık Sentezi ile Futurecraft 4D doğuyor

2017 yılına geldiğimizde ise adidas, 3D baskı üzerine uzmanlaşmış dijital imalat platformu Carbon ile iş birliği yaparak 3D baskı ile performans verilerini Futurecraft 4D serisine taşıdı. Dijital Işık Sentezi teknolojisi kullanılarak hazırlanan, 4 boyutlu yastıklama ve tabana sahip olan Futurecraft 4D serisi kişiselleştirilmiş hissini daha da pekiştirdi. Her sporcunun kendisine özgü hazırlandığı hissini veren bu seri ile adidas malzeme ve süreç konusundaki uzmanlığını gösterdi.

adidas tasarımcılarının yeni gözbebeği zanaatının ve tasarım vizyonlarının sınırlarını keşfeden Futurecraft 4D serisinin son üyesi adidas Originals ZX 4000 4D oldu. 4D konseptini bir meydan okuma olarak gören adidas, tasarımcıları el yapımı ve prototipleme özelliklerinin yeni üretim teknolojileriyle birleştirip potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyor. Bu anlayışın yeni bir ürünü olarak adidas, ZX koşu serisinin fütürist yorumuyla yeni Originals ZX 4000 4D’yi tasarladı.

adidas Originals ZX 4000 4D, yaratıcı kültürün içinde yaşayan ve sokaklarda varolan Originals dünyasının bir parçası olup aynı zamanda 4D teknolojisiyle performans ve koşu odaklı bir deneyim de vadediyor. Koşu dünyasının izlerini taşıyan, sporcuların ayağının bir uzantısı olan ve aynı zamanda sneaker dünyasına iddialı bir giriş yapan adidas Originals ZX 4000 4D www.adidas.com.tr ve adidas satış noktalarından inceleyebilirsiniz.

Görsel: adidas