Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kurbağa Kermit Sürdürülebilir Stan Smith Modellerinin Üzerinde

Kurbağa Kermit Sürdürülebilir Stan Smith Modellerinin Üzerinde

Sürdürülebilir malzemeler kullanılarak üretilen Stan Smith modelleri, The Muppets'dan ünlü yeşil kukla Kurbağa Kermit ile tanıtılıyor.

70’lerden bu yana piyasada olan efsane Stan Smith modeliyle birlikte sürdürülebilirlik konusunda attığı adımları vurgulayan adidas, 2025 yılına kadar her 10 ürününden 9’unu sürdürülebilir üretim süreçleriyle tamamlamayı hedefliyor. Markanın plastik atıklarını önce azaltma ve sonradan tamamen ortadan kaldırma taahhüdünün bir parçası olarak Stan Smith modelini Kurbağa Kermit ile (Kermit the Frog) buluşturuyor. Daha önceleri atık plastikleri kullanarak ayakkabı üreten ve adidas Futurecraft Loop modeli ile geri dönüştürülebilir bir ham madde üretim sağlayan marka, çeşitli grafikler ve kabartmaların yer aldığı yeni Stan Smith modeliyle End Plastik Waste kampanyasını başlatıyor.

Stan Smith ile Kurbağa Kermit’in buluşması

Johannes Leonardo tarafından yaratılan reklam filminde The Muppets’dan Kermit, iklim krizi ve sürdürülebilirlik konusunda kendi küçük eylemlerinizle sonuca ulaşmanın ne kadar zorlayıcı olabileceğinden bahsediliyor. Ardından geri dönüştürülmüş içerikten üretilen Stan Smith spor ayakkabı serisini tanıtıyor ve herkes bu konuda harekete geçerse eylemlerimizin sonuçlarının daha büyük olabileceğini hatırlatıyor. Kurbağa Kermit’in kendine has söylemi It’s not easy being green (Yeşil olmak kolay değil) sözleriyle film sona eriyor. Marka, Kurbağa Kermit’in meşhur söylemini 21. yüzyıla uyarlıyor. Çevresel sorunlar ve sürdürülebilirlikle ilgili bir söyleme dönüştürüyor.

kermit

Genç tüketiciler sürdürülebilir markaları tercih ediyor

Ayakkabılarda, adidas’ın sürdürülebilir primegreen malzemesi kullanılırken tabanlarda ise geri dönüştürülmüş kauçuk kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl First Insight tarafından yapılan bir ankete göre Y ve Z kuşağındaki tüketicilerin yüzde 62’si alışveriş yaparken sürdürülebilir markaları tercih ediyor. Z Kuşağı müşterilerini kazanmaya odaklanan End Plastik Waste kampanyası da daha genç ve dinamik bir duruş sergiliyor.

Kermit the Frog x adidas Originals Stan Smiths koleksiyonu ilk olarak markanın internet sitesi üzerinden satışa çıkacak. Ardından mağazalarda da satışlar gerçekleşecek. Kurbağa Kermit’in yanı sıra Star Wars, Marvel, Pixar ve daha pek çok karakter Stan Smith ayakkabı tasarımlarında yerini alıyor.

Görsel: adidas