Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stella McCartney ve Adidas’tan Vegan Stan Smith

Stella McCartney ve Adidas’tan Vegan Stan Smith

İngiliz tasarımcı Stella McCartney, 1970'lerde Adidas'ın ilk satışını başlatan ikonik tenis ayakkabısını sürdürülebilir bir şekilde elde etmek için vegan deriyle yeniden tasarlıyor.

Adidas ürünlerine sürdürülebilir alternatifler yaratmak adına önemli adımlar atıyor. Bu yıl içerisinde Manchester United’ın 2108/2019 sezonu 3. forması ile hem okyanuslardaki plastik atıklara dikkat çekmiş hem de takımın ilk Şampiyonlar Ligi zaferinin 50. yılını kutlamıştı. Juventus ve Real Madrid de markanın aynı şekilde forma ürettiği diğer futbol takımları oldu. Şimdi de Adidas Stan Smith’lerin vegan versiyonu ile karşımızda.

%100 Vegan Dostu Bir Adidas

Adidas ve Stella McCartney yıllar içerisinde sevilen bir birliktelik yakaladılar. Moda tasarımcısı McCartney’in tasarımlarına insan sadece göz ucuyla bakıp geçemiyor. Yaşam boyu bir vejeteryan olan Stella McCartney, tasarımlarında deri veya kürk kullanmıyor. Her zaman modanın zalim olmayan tarafında üretimini yapıyor. Tasarımcının elinden çıkan vegan Stan Smith’ler de vegan deriden. İngiliz tasarımcı, 1970’lerde Adidas’ın ilk satışını başlatan ikonik tenis ayakkabısını sürdürülebilir bir şekilde elde etmek için vegan deri kullanmış.

Ayakkabı orijinalinde Adidas’ın sembolü olan üç çizgiye sahipken, McCartney versiyonunda çizgiler yıldız dokusuyla yer değiştiriyor. Ayrıca sol tekin dilinde McCartney’in portresi size göz kırpıyor, sağ tekteyse klasik Stan Smith’i yine gülümserken görüyoruz. Topuk bölümü bordo-mavi çizgili bir tasarıma sahip ve topuk çizgisi siyah renkte, her iki marka logosunu da içeriyor.

i-D’ye verdiği röportajda tasarımcı, Stan Smith spor ayakkabılarının zamana teslim olmayan bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyor. Herkes kadar kendisinin de orijinal Stan Smith hayranı olduğunu da belirtiyor. Stan Smith modelinin sneaker tasarımlarında bir miras olduğunu da sözlerine ekliyor. Şimdilerde ayakkabı kültürünün bir parçası olan Stan Smith’ler ilk üretildiğinde teknolojik açıdan önemli bir modeldi.

Vegan Stan Smith’ler 10 Eylül’den itibaren Stella McCartney’in sitesinden satışa sunuldu. Bu tarihte satışa sunulmasının bir diğer sebebi de Stella McCartney’in doğum günü olması. Markasını kurduğu günden beri hep sürdürülebilirliği ve veganlığı benimseyen McCartney içinde güzel bir hediye. 250 euro olan model, klasik vegan olmayan bir Stan Smith’in üç katı fiyata sahip, bunu da eklemeden yazıyı bitirmeyelim.

 

Görsel: Stella McCartney, Instagram